Ova Dankinja bila je rezerva, a onda je osvojila Eurosong

Foto: Profimedia

Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na Eurosongu i čovjek zbog kojeg je Hrvatska uvjerljivo prva na eurovizijskim kladionicama, na Doru je upao kao zamjena nakon odustajanja Zsa Zse. Slična priča dogodila se i danskoj predstavnici prije 11 godina.

Naime, najbolji rezultat Danske na Eurosongu u posljednjih deset godina umalo se uopće nije dogodio. Godine 2013. Emmelie de Forest donijela je Danskoj pobjedu na Eurosongu s pjesmom Only Teardrops, ali malo je nedostajalo da pjesma uopće ne bude kandidat za odlazak na eurovizijsko natjecanje.

Kada su producenti danske nacionalne izborne emisije za Euroviziju, Dansk Melodi Grand Prix, prvi put sastavili popis od 10 izvođača koji će se boriti odlazak na Eurosong, imena Emmelie de Forest nije bilo nigdje. Tekstopisci Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen i Thomas Stengaard izvorno su napisali Only Teardrops s namjerom da ga koristi neka druga zemlja na natjecanju te godine.

"Pjesma izvorno nije trebala biti na Dansk Melodi Grand Prixu. Dospjela je tamo samo zato što je još jedna pjesma izbačena iz natjecanja prije nego što su ljudi saznali kojih je 10 pjesama izvorno odabrano. Pjesma je bila gotovo pa zamjena", rekao je Ole Tøpholm, danski eurovizijski komentator.

Žiri HRT-a nije htio Baby Lasagnu na Dori

Podsjetimo, slična situacija dogodila se ove godine i Baby Lasagni kojeg žiri HRT-a uopće nije htio na Dori, već je on sa svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim u natjecanje prošao kao rezerva, a kasnije je i pobijedio s čak 247 bodova publike.

Priliku je dobio nakon što je Zsa Zsa, koja je trebala nastupati na Dori s pjesmom Probudi usne moje, odustala od natjecanja. Umjesto nje, po pravilima, priliku da nastupi na Dori dobiva prva rezerva, a sljedeći na redu za ulazak u natjecanje bio je upravo Baby Lasagna, koji je sada i prvi favorit za pobjedu na Eurosongu.

Pročitajte više