Pakistanski "Milijunaš": Najbolji musliman dobiva stan, novce i hodočašće u Meku



PAKISTANSKA televizijska kuća GEO smislila je vlastitu inačicu showa "Tko želi biti milijunaš". U nju se prijavljuju natjecatelji koji se bore za to da osvoje stan, putovanje za dvoje u Meku i oko 23.000 eura. Pitanja, koja su teška, vezana su naravno, uz islamsku religiju, a na natjecanje se prijavilo već preko 30.000 građana u prvom tjednu emitiranja.



Televizijski show vodi nekad slavni pakistanski pjevač, a danas ponovno otkriveni musliman, dok on na sebi ima kap i dugu bradu, žene u publici nose nikab. Kada natjecatelj pogodi točan odgovor, voditelj mu odgovara: "Allah Akbar. Bog Vam čestita, brate". "Pakistanci prakticiraju svoju vjeru sve više, a to žele pokazati u javnosti", izjavio je Imran Aslam, direktor Geo TV.

"Šezdesetih i sedamdesetih godina mogao sam putovati po cijeloj zemlji s s curama, mogli smo mogli piti alkohol u javnosti, jesti tijekom dana za vrijeme mjeseca Ramazana. Sada je to nemoguće. Danas su žene u nikabu brojnije i na kampusu sveučilišta, a i na ulicama Islamabada", izjavio je profesor Rifaat Husar, profesor s jednom tamošnjeg Sveučilišta te objasnio kako Pakistan prolazi kroz krizu identiteta zbog političke situacije u zemlji.

Pročitajte više