Pet ključnih zapovijedi Toma Forda za svakog modernog muškarca



DIZAJNER Tom Ford u kolumni muškog časopisa Another Man zapisao je pet pravila kojih se moderni muškarac mora u svakom trenutku pridržavati. Iako je Tom dizajner, pravila se više odnose na kulturu ponašanja i bonton nego na odijevanje.

1. Uvijek budite najbolja verzija sebe


Ovo pravilo odnosi se na odijevanje i ponašanje. Kad ste među ljudima uvijek biste trebali biti najbolja verzija sebe jer na taj način iskazujete poštovanje prema ljudima oko sebe.

2. Muškarci moraju biti strastveni, angažirani i doprinositi zajednici


Tom tvrdi da ljudi koje ne rade, dosađuju se pa su dosadni i drugim ljudima. Muškarci moraju biti strastveni, angažirani i moraju doprinositi zajednici. Stoga svaki džentlmen mora imati posao i raditi.

3. "Uvijek otvaram vrata ženama"

Ford tvrdi da su manire vrlo važne bez obzira jeste li u ženskom ili muškom društvu. "Uvijek otvaram vrata ženama i pridržavam im kaput te pazim na to s koje strane hodaju dok hodam pored njih", kaže Tom.

4. Ne smijete osuđivati ljude zbog onoga što jesu

"Ljude nikad ne treba osuđivati zbog njihove nacionalnosti, seksualne orijentacije i općenito njihove prošlosti", kaže Tom.

5. Muškarac ne nosi japanke i kratke hlače za izlazak van


Tom smatra kako su kratke hlače i japanke prikladne za plažu ili teniski teren, ali nikako za šetnju ili izlazak u grad. Dodaje da nikako nisu prikladne u takvim situacijama.

Pročitajte više