Pismo čitatelja RTV-u 1979. godine: Balašević nam kvari djecu

Screenshot: YouTube

JEDAN od najvećih balkanskih kantautora svih vremena Đorđe Balašević preminuo je 19. veljače, a u sklopu suradnje s YugoPapirom ovaj ponedjeljak donosimo pismo čitatelja RTV revije koji je 1979. godine smatrao da Balašević kvari djecu.

Balašević nam kvari djecu

Pisma čitatelja RTV revije, siječanj '79: "Alal im uzor!"

"Želim iznijeti svoje mišljenje o novoj seriji Dragana Babića To sam ja, u kojoj je gost bio i popularni Đorđe Balašević.

Odmah da naglasim da su mi glazba i pjesma Balaševića simpatične i rado ih slušam. Međutim, način na koji nam tisak, radio, a sada i televizija pokušavaju predstaviti ovog momka nije ni najmanje simpatičan.

Zahvaljujući radiju i tisku, već smo znali sve detalje o Balaševićevom školovanju, bolje reći neškolovanju.

Međutim, televizija na tom planu dostiže najveći 'domet'.

Babićeva emisija predstavlja pravu odu ponavljanju, bježanju iz škole, izigravanju nastavnika i školskih drugova i uopće negiranju pozitivne uloge škole za kasniju budućnost mladih ljudi.

Ovaj dojam ne može umanjiti ni činjenica da su primanja 'neškolovanog' Balaševića nekoliko puta veća od onih koji imaju završene fakultete i položene doktorate.

Mislim da je Babić, poslije vrlo uspješnog Dvogleda, novom emisijom učinio lošu uslugu i Balaševiću i sebi i televiziji i TV publici."

Napisao: Živko Stevanović, Požarevac

Pročitajte više