Plenković se najviše udebljao od svih europskih premijera

Foto: Ivica Galovic, Dino Stanin/PIXSELL, Hina

PREMA podacima Eurostata, hrvatski premijer Andrej Plenković europski je političar koji se od početka svog mandata najviše udebljao.

Naime, europski statistički ured je, koristeći prikupljene podatke iz 28 zemalja članica Europske unije i na temelju odokativne procjene, došao do zaključka da se Plenković najviše zapustio, a na vrlo kratkoj listi slijede ga danski premijer Lars Løkke Rasmussen i rumunjska premijerka Viorica Dăncilă.

Stopa Plenkovićeva bujanja, poručuju iz Eurostata, pokazala je trend rasta još u svibnju prošle godine kad je bilo više nego očito da drugo dugme njegova sakoa lagano gubi bitku s premijerovom ekspanzionističkom politikom prehrane. Dodatnu zabrinutost izaziva i fotografija Plenkovića u polo majici čime je potvrđena sumnja da se ne radi o učestalom problemu kamere koja dodaje nekoliko kilograma već klasičnom debljanju.

Već u srpnju, inače periodu kada su se ostali europski političari već odavno pobrinuli za "beach bod", Plenković je na finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u vaterpolu osvanuo u još oblijem izdanju, stoji u najnovijem izvješću Eurostata.

Iako je prošlog mjeseca, zbog stava o ratifikaciji Istanbulske konvencije, počeo gubiti štetne naslage hrvatskih desničarskih ekstremista kao što su Zlatko Hasanbegović i Željka Markić, višak kilograma još uvijek nije počeo skidati.

Nezaustavljivi trend gojenja utvrđen je metodologijom Međunarodne organizacije pretilih, a Eurostat podsjeća i da su kroz slične transformacije prošli i Ivo Sanader i Zoran Milanović te upozorava na alarmantnu pojavu u Hrvatskoj gdje boravak na ovoj poziciji učvršćuje financijsko stanje te odnose s uhljebljenim rođacima, ali s vremenom opušta remen.

I dok iz Eurostata poručuju da bi Plenković trebao promijeniti prehrambeni režim, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker ne dijeli njihovo mišljenje i tvrdi da je Plenković "slađi nego ikad prije".

"Andrej je jednostavno jedna premedena buhtlica. Još prošle godine u listopadu vidio sam to okruglo dupe i nisam mogao odoljeti da ga malo ne uštipnem za te preslatke knedlice. Upravo sam ga zato i pozvao da se za Valentinovo nađemo u Bruxellesu. Kao što mi dečki u komisiji kažemo, bolje da ljulja nego da žulja", izjavio je Juncker.

A budući da znamo da je jedan od simptoma anemije i gubitak apetita, možemo mirno spavati znajući da je hrvatski premijer, ako ništa drugo, uspio pobijediti barem jedan od simptoma poremećaja zbog kojeg je uspješno eskivirao vojsku. Veliki korak za Plenkovića, mali ili nikakav za Hrvatsku.  

Pročitajte više