Počeo Big Brother

HRVATSKI Big Brother je krenuo, pa ajde da i to vidimo.

Kuloarska nagađanja o rasulu unutar kuće i totalnoj nepripremljenosti RTL-a za početak Big Brother-a, pokazala su se tek djelomično utemeljenima. RTL je u zadnji čas pokrpao rupe.

Ako i ima tehničkih grešaka, mi ih primjetili nismo. Barem u programu, što se službenog sitea tiče - puca po šavovima. Najveća greška zasad je voditeljica, o njoj nešto dalje u tekstu.

Natjecatelji zasad djeluju prilično nezanimljivo, ali njima ćemo dati kredita - ideja i jest da postanu zanimljivi kad se malo upoznaju i zaborave na kamere.

Natjecatelji

Specijalni Index.hr-ov tim u sastavu mene i jednog mog prijatelja prvi u Hrvatskoj izradio je profile stanara Big Brother kuće, bez da je RTL to od nas naručio. Već nakon prve večeri drsko ćemo prognozirati domete posjetitelja. Uzimamo si za pravo da budemo potpuno u krivu i za dva dana promijenimo mišljenje.

je simpatična i nenametljiva. Plaši jedino činjenica da upravo takva Ana s tri banke nema ni muža ni dečka. Što se krije iza ugodne vanjštine, ostaje da vidimo. Prognoza: Može daleko, ali ne do kraja

je također simpatičan i opušten. Ne trudi se previše impresionirati cimere. Kaže da namjerava ostati vjeran curi. Sudeći po izgledu kandidatkinja, taj izazov neće biti prevelik. Prognoza: Može do kraja

E ovu pratite. Ona je luda, ona ima personality, ona je hip - barem tako misli. Ona je vegetarijanka, nije ju briga za ništa pa priča o kenjanju i tuširat će se gola. Hm, želimo li to vidjeti? Kako vrijeme odmiče, cimeri joj sve više idu na živce, a i ona njima. Prognoza: Ispada među prvima.

bi se htio "skompati sa škvadrom", a s obzirom na slabašan smisao za humor njegovih cimera, to bi mu moglo poći za rukom. Pun je fabriciranih anegdota, npr. kako je igrao košarku protiv prijatelja invalida i pobijedio ga. Check out the haircut: Martin Novoselec čuvaj se. Prognoza: Može daleko.

U prvi mah doima se kao ne naročito bistra lokalna droljica ("volim kratke avanture"), ali taj dojam na mahove odlazi pa se opet vraća. Korisna je: prvu večer sve je sama počistila i navijestila da će biti odlična domaćica. Marina se svemu smije provlačeći pritom prste kroz kosu. Prognoza: Može daleko.

Ovaj je osebujan. Saša spaja nespojivo: on je biker i vlasnik tatoo shopa, koji ima bjelovarski naglasak. Rocker sa sela kojeg nije previše briga za kamere. Nije pročitao previše knjiga u životu. Prognoza: Može daleko, ali ne do kraja

je na popisu kandidata, ali primjetit ćete je samo ako uz Big Brother provodite 24 sata. Bezlična, no možda se opusti. Prognoza: Ispada među prvima.

nam se sviđa. Štrkljavi pazinski Vin Diesel na prvi je pogled antipatičan, no zapravo se radi o prilično zabavnom tipu koji ne glumata, već je budalast po prirodi. Prvi pokazani pimpek na hrvatskom Big Brotheru njegovo je vlasništvo. Nije se previše trudio impresionirati cimere, prvi otišao spavati. Prognoza: Može do kraja.

je također bezlična. Za razliku od Egle, ova je i u bezličnosti druga na ljestvici. Prognoza: Ispada među prvima.

je splitski bogatun koji se u prvoj večeri najslabije snalazio u komunikaciji. Progovorio možda pet riječi. Najbezličniji među muškim kandidatima. Prognoza: Ispada prvi.

je rodom Mostarka, ta neće gola pod tuš. S Marinom će se natjecati u domaćinstvu. Prognoza: Srednji domet.

Uh, ovaj je loš. Tinejdžerke će padati na David Beckham look, ali to je manje-više sve što ovaj dečko ima. Vidjet ćemo koliko dugo može izdržati glumiti frajera prije nego pusti suzu i pozove mamicu. Namiguje ko Štefanec. Prognoza: Srednji domet.

Voditelji

Voditeljica hrvatskog Big Brothera, glumica Daria Knez, prema kojoj je i Vinko Štefanec bogomdani talent, već prve večeri pokazala se upravo tragičnim odabirom.

Daria kao da ni svoje ime ne zna izgovoriti ako joj ne piše na papiru - zamuckuje, ne zna komunicirati, neduhovita je, a intonacija joj je poput sirene za opću opasnost s trajanjem nažalost duljim od minute.

"A što će na sve to reći tata?" - pitala je Daria majku natjecateljice kojoj u profilu piše kako živi s majkom. "Ne znam, ne živi sa mnom i ne komuniciramo" - odgovorila je Dariji gošća u studiju.

Njenu neprirodnost i nesnalaženje pred kamerama nadmašiti teško može čak i mag iritantnosti Vjekoslav Kramer.

Što je najgore, Daria je svega toga svjesna, pa nam tako svako malo daje neuvjerljiva obećanja kako će se popraviti. "Vidjet ćete me kad se opustim" - veli ona koja se fol bavi glumom, a drhti pred gledateljima.

Najugodnije voditeljsko iznenađenje bio je večeras izvrsni Neno Pavinčić, inače bezlični voditelj RTL-ovog kviza Veto, a i Boris Mirković bio je standardno solidan.

M.B.

Pročitajte više