Počinje 29. hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi

Foto: Press

29. HRVATSKI festival jednominutnih filmova u Požegi održat će se od 23. do 25. lipnja s bogatim trodnevnim programom.

Na ovogodišnji festival prijavljeno je 439 filmova iz 42 zemlje svijeta, od kojih po prvi put i filmovi iz Afganistana, Gane i Salvadora. Na dosadašnjih 29 festivala prijavljeno je oko 8500 filmova iz 93 zemlje svijeta.

Stručno povjerenstvo, koje ove godine čine Stanimir Trifonov iz Bugarske, Alen Drljević iz Bosne i Hercegovine te Đelo Hadžiselimović, Zvonimir Rumbolt i Zvonimir Karakatić iz Hrvatske, odabralo je filmove za službeni program, koji će biti prikazan 25. lipnja od 19:00 u Gradskom kazalištu Požega, a zbog ograničenog broja mjesta i u Gradskoj knjižnici Požega te Tom Klubu. Nakon službene projekcije bit će dodijeljene i nagrade - Grand Prix, zlatna, srebrna i brončana plaketa te nagrada UNICA-e, no ove godine, zbog epidemioloških mjera i nastalih okolnosti, nema nagrade publike.

Uvertira u službeni program kreće već od danas, 23. lipnja, kada će u pješačkoj zoni biti postavljena svojevrsna ulična izložba fotografija s prethodnih festivala, koja će ostati sve do 25. lipnja. Uz to, u Gradskoj knjižnici Požega i Tom Klubu bit će prikazan izbor jednominutnih filmova, a Retrospektivni program filmova prikazivat će se na tim mjestima i u četvrtak, 24. lipnja.

Priređivač festivala GFR Film Video Požega i ove je godine imao financijsku podršku od Hrvatskog audiovizualnog centra, Požeško-slavonske županije te Grada Požege.

Pročitajte više