"Pokušala sam jesti poput Toma Bradyja i Gisele, bilo je užasno"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TOM BRADY, profesionalni igrač američkog nogometa, i Gisele Bündchen, manekenka, očito žive zdravim životom. Njihov privatni kuhar Alan Campbell otkrio je što oni zapravo jedu.

"80 posto njihove prehrane su povrće, cjelovite žitarice poput smeđe riže, kvinoje, prosa i graha. Ostalih 20 posto čine nemasno meso, organski odresci od krava hranjenih travom, meso patke i piletina", rekao je.

A što nikad ne jedu?

"Bijeli šećer. Bijelo brašno. Hranu s mononatrijevim glutamatom. Jodiranu sol. Rajčice, paprike, gljive, patlidžan. Jako pazim da nema rajčica, one uzrokuju upale", rekao je Campbell.

Nakon tog intervjua za Boston.com pokrenula se velika rasprava o prehrani Toma i Gisele. Novinarka The Cuta Rebecca Harrington odlučila je iz prve ruke provjeriti kako je živjeti na prehrani slavnog sportaša i manekenke.

"Dan prije nego što sam krenula na dijetu pojela sam puno patlidžana s parmezanom te otišla kupiti gomilu povrća, čak i onog kojeg nikad nisam jela, poput crvenog kupusa", napisala je.

Dijeta je počela žestoko.

"Tom Brady nikad nije popio šalicu kave. Nikad. U životu! Nikad je nije probao. Je li zato tako zgodan? Dakle, jedan od prvih izazova bio je prestati piti kavu, koja je svjetlo u mom životu. Nikad prije to nisam ni probala. Kad se probudim osjećam glavobolju koja me podsjeća da mi treba kofein. Ovog puta umjesto da sam odgovorila na tu potrebu, pustila sam da se bol razvije u glavobolju koja traje cijeli dan", napisala je Rebecca.

Umjesto kave pila je zeleni sok iz veoma skupog dućana pored redakcije.

"Zeleni sok je navodno najdraže piće Tomove kćeri. Nakon nekoliko sati rada umirala sam od gladi i otišla sam na juhu od povrća, koja je Giselino najdraže jelo. Ova obitelj zbilja reklamira svoje konzumiranje zdrave hrane. Ne samo da njihov kuhar daje intervjue, već se bave i marketingom. Na Giselinom Instagramu je milijun fotki na kojima vježba jogu, pije iz kokosa ili se bavi kickboxingom. Pitam se koja je svrha svega toga", napisala je Rebecca.

Za večeru je napravila ono što Campbell naziva "hranom za utjehu", kvinoju sa zelenim povrćem i češnjakom prženim na kokosovom ulju te umak od indijskih oraščića s curryjem, limunskom travom i đumbirom.

"Iako to nije ono što ja smatram hranom za utjehu, bilo je fino. Nisam bila ni gladna, iako me glava boljela", opisala je.

Drugog dana bilo joj je još teže bez kave.

"Tom Brady nije oduvijek bio opsjednut zdravom prehranom kao danas. Godinama je živio svoj život: zgodan, uspješan, igrao je golf s 'fascinantnim poslovnjacima'. Kako je stario, shvaćao je da želi što dulje igrati američki nogomet. Počeo je ići liječniku, koji nije liječnik, Alexu Guerreru, kojem se zahvaljuje na duljini svoje karijere. Guerrero preporučuje neobičan program koji kombinira strogu dijetu i režim vježbanja koji se fokusira na fleksibilnost mišića. U članku u New York Timesu koji opisuje njegova čuda Guerrero je opisan poput svetog Franje Asiškog, liječi telad samo dodirom ruke, a od avokada radi sladolede. Jedino dosad nije pripitomio vukove. Bostonmagazine.com je objavio da je tip šarlatan, ali mislim da su samo ljubomorni jer je bliže Tomu od njih", poluozbiljno je napisala Rebecca.

Drugog dana posjetile su je majka i sestra i htjele ići na hamburgere, što je teškom mukom odbila.

Ljeti Tom i Gisele vole sirove lazanje pa je Rebecca otišla u jedini restoran u New Yorku koji ih poslužuje. Sirove lazanje su komadi tikvice s pestom i sirom po sebi, a nisu ni zagrijani.

"Nakon vikenda pauze, tijekom kojeg sam pojela dva sladoleda, vraćam se na dijetu. Jest ću kao Tom i Gisele kad su na odmoru u Kostariki. Uzbuđena sam! Možda su zabavniji na odmoru. Prema riječima njihove kuharice iz Kostarike Joanne Gerrard Young, to ipak nije slučaj. U intervjuu za stranicu Well and Good rekla je da njihovu prehranu na odmoru u 80 posto slučajeva čini sirova hrana, s puno šarenih salata i povrćem. Jedu li sladolede? 'Ne jedu deserte', kaže Joanne, koja je srećom objavila nekoliko recepata za smoothieje s voćem i dodacima prehrani. Smoothie je bio tek jestiv, no imao je voća, što je plus. Cijeli dan sam imala posla te sam preskočila ručak pa sam do večere bila užasno gladna. Napravila sam nekoliko obroka za večeru, no svi su bili neuspješni. Joannine rolice bile su komadići povrća sa sirom. Joannin gazpacho s ananasom i krastavcima je propao zbog moje alergije na ananas, a iako sam ga zamijenila lubenicom, to je bilo loše. Ta hrana je inače prilično nezdrava ako pitate Bradyjeve. U krevet sam otišla toliko gladna da me drugi dan bolio želudac", napisala je.

Prisjetila se da je otac Toma Bradyja, koji se također zove Tom Brady, jednom ispričao da nakon večere kod sina i snahe uvijek odu na još jednu večeru da se najedu.

"Živjeti kao Tom i Gisele je teško. Morate živjeti u Bostonu i ne smijete ništa jesti. Morate vježbati jogu na drvetu, slikati se dok vježbate jogu na drvetu, morate nositi Uggsice jer je hladno i biti glasnogovornik Uggsa. No postoje i prednosti, kuća vam je prekrasna, živite poput bogova, osobni trener vam je sveti Franjo Asiški i Boston.com vas obožava", zaključila je Rebecca. 

Pročitajte više