Pomozimo obitelji Robnik da vrati svoju djecu

Foto: Facebook

OBITELJ Robnik iz Novačke u općini Gola nedaleko Koprivnice treba pomoć dobrih ljudi. Do srpnja sljedeće godine moraju u potpunosti sanirati svoju derutnu kuću. To je uvjet da im se vrate djeca koja su već tri godine udomljena u drugu obitelj. Ako do tog roka ne uspiju sanirati svoj dom, njihova djeca neće se vratiti kući.

Financijska situacija obitelji Robnik je teška, materijal za sanaciju kuće je skup i oni si ga ne mogu priuštiti. Kontaktirali smo organizatore humanitarne akcije kako bismo doznali što je točno od materijala potrebno.

"Sve im je potrebno, jer kuća je nikakva. Potreban je elektromaterijal, gips ploče, profili za montažu gips ploča na stropove i zidove, jako puno stiropor ploča i paleta te cement. Fali i prozor 60x60 centimetara jer je onaj koji je na kući nikakav", rekli su nam.

"Siniša Robnik je jedan od sudionika Domovinskog rata. Ranjen je šrapnelom haubice 203 mm, koja ima razarajući i zastrašujući razorni moment, od kojeg se lede žile. Ranjen je u Vladislavcima. Šrapnel je imao 23 cm. Stradala je noga. Poslije rata kada je mogao, nije htio ići u mirovinu. Sa svojom tvrtkom otišao je u obnovu zemlje i najveći neplatiša mu je bila država. Prevaren i ponižen odlazi u humanitarni rad. U zakladu biskupa Langa. Mnogima je pomagao. Danas je on osoba koja treba pomoć. Branio je ovu državu, nije se skrivao po podrumima i čekao fotelju. Bio je junak, obnovitelj i na kraju humanitarac. Danas je gladan, bez topline doma, čovjek koji živi u zastrašujućim uvjetima. U ovoj obitelji roditeljske ljubavi nikad nije nedostajalo, samo su problem uvjeti u kojima žive...", stoji u Facebook grupi "Mali pokloni  za osmijehe svih mališana" u kojoj dobri ljudi mole pomoć za obitelj Robnik.

Obitelji je potrebna i pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama i igračkama za sinove koji imaju 11,5 i tri godine te kćerkicu od 4,5 godine. Dečki nose veličine obuće 38 i 28, a djevojčica 25.

Njihova adresa jest: Robnik Ana i Siniša, Novačka 3, 48331 Gola. Organizatori akcije mole vas da im se javite u Facebook grupi kako bi znali što je poslano i još važnije, što obitelji još uvijek nedostaje: https://www.facebook.com/groups/369550706548201/

[MOŽDA NE ZNATE DA ONO ŠTO VAMA VIŠE NE TREBA, NEKOME ĆE ULJEPŠATI ŽIVOT]Svatko od nas može pomoći sa onime što ima...

Posted by Anna Maja on 14. siječnja 2016

 

Pročitajte više