Postanite novi papa!

VELIKI svjetski događaji na svjetlo dana redovito izmame one koji pokušavaju zaraditi na njima, pa se tako nakon smrti pape Ivana Pavla II. na webu pojavila stranica zanimljivog imena – www.bethepope.com, te još zanimljivijeg sadržaja.

"Tron pape je prazan... Imaš li baš ti ono što je potrebno za takav posao? Mjesto je otvoreno.. tvoja sudbina te čeka!" – stoji na naslovnici dotičnog sitea.

Autor stranice u nastavku iznosi zahtjeve koji se postavljaju pred kandidata za novog papu: Mora biti katolik ili vrlo religiozan, mora biti spreman na preseljenje u Rim, a mora i biti svjestan da se radi o poslu s punim radnim vremenom.

Kao pogodnosti posla navode se besplatan smještaj i hrana u Vatikanu, besplatna odjeća i nakit, tjelohranitelji i zbor osobnih ministranata, privatna limuzina, helikopter i zrakoplov, talijanska kuhinja...

Iako bi se ova stranica eventualno mogla svrstati u kategoriju crnog humora, činjenica da autor stranice bethepope.com po cijeni od 10 odnosno 50 dolara prodaje "prijavnicu za posao pape" i "blagoslovljene majice" odaje da se ipak radi o poprilično glupavom  pokušaju zarade na papinoj smrti.

Pročitajte više