Postoji li "prokletstvo Oscara"?

ČINI se kako cijena zlatnog kipića koji simbolizira najprestižnije priznanje filmske industrije ne uključuje samo izniman talent i rad, već i žrtvovanje privatnog života, veze ili braka. Nije malen broj onih slavnih holivudskih glumica koje su po dolasku zlatnog frajera Oscara ostale bez onog od krvi i mesa. Ovdje su neke od njih.

Sandra Bullock i Jesse James

Sandra je ove godine osvojila Oscara za najbolju glumicu u filmu "Priča o prvaku" da bi se svega nekoliko dana nakon ceremonije iselila iz kuće u Los Angelesu u kojoj je do nedavno živjela sa svojim suprugom Jessejem Jamesom. Jesse je, kako se ispostavilo, svoju dragu tijekom proteklih devet mjeseci varao s modelom za tetovaže i ljubiteljicom motora, starletom Michelle Bombshell McGee s kojom je u krevetu proslavio i Sandrinog Oscara.

Sandra i Jesse upoznali su se 2004., a vjenčali godinu dana kasnije. Po svemu sudeći, Sandra nevjeru neće oprostiti te će se vrlo skoro razvesti od supruga.

Kate Winslet i Sam Mendes

Kate je Oscara za najbolju glumicu osvojila prošle godine, za ulogu u filmu "Žena kojoj sam čitao". Iako je par izjavio kako je njihov rastanak sporazuman, posljednjih se dana nagađa kako je razlog ipak bila druga žena. Navodno je Kate išlo na živce prijateljstvo njenog supruga i 27-godišnje glumice Rebecce Hall koja je bila Samovo rame za plakanje kada je zavladala kriza u njihovom braku.

Kate i Sam upoznali su se 2001., a prvi su se put u javnosti kao par pojavili 2002. godine na premijeri Samova filma. Par se vjenčao dvije godine kasnije, a iste im se godine rodio sin, Joe Alfie Winslet Mendes. U braku su bili sedam godina, a da je njihov zajednički život završen, javnosti su objavili prošlog tjedna.


Reese Witherspoon i Ryan Phillipe

Reese je 2006.godine Oscarom nagrađena za glavnu žensku ulogu u filmu "Hod po rubu", a od svog se dragog razvela na ljeto 2008. Kao razlog rastanka naveli su "nepomirljive razlike". Njihov je brak trajao sedam godina tijekom kojih su dobili dvoje djece.

Izvori su pak tvrdili kako je zvijezda tinejdžerskih filmova, Ryan Phillippe, prevario Reese s 24-godišnjom australskom glumicom Abbie Cornish te da je upravo to razlog njihova razvoda. "Ryan je priznao istinu i rekao: Stvarno trebamo završiti s ovime. Reese doslovno nije imala izbora", rekao je svojevremeno rekao je izvor blizak paru jednom američkom časopisu. Ryan je Abbie navodno upoznao na snimanju filma "Stop Loss" u Teksasu i nije se ni trudio prikriti da se među njima nešto događa.

Hilary Swank i Chad Lowe

Hilary je prije pet godina osvojila Oscara za naslovnu ulogu u hitu Clinta Eastwooda "Djevojka od milijun dolara", a kada se popela na pozornicu Kodak teatra, glumica je bila toliko uzbuđena da je među silnim zahvalama zaboravila i onu najvažniju - zahvaliti svome suprugu. To je lijepa glumica pokušala ispraviti svakom prilikom u kojoj se pojavila. Drugog je Oscara Hilary osvojila 2005. i iako se ovoga puta prvo sjetila svoga supruga, njihov je brak okončan iduće godine, nakon devet godina zajedničkog života.


Halle Berry i Eric Benet

Halle Berry osvojila je Oscara 2002. godine za film "Monsters Ball" i to kao prva Afroamerikanka koja je dobila tu prestižnu filmsku nagradu. Halle i Eric upoznali su se 1999. godine, a u braku su bili tri godine. Hale više nije mogla trpjeti stalne ljubavne afere svog supruga pjevača pa mu je nakon tri godine braka pokazala vrata. U službenom je izvješću napisano "Eric i ona već neko vrijeme imaju bračnih problema koje će pokušati riješiti".

Nevjerni suprug sam je priznao da ju je prevario s desetak žena, a našao se u tuđem krevetu i za vrijeme dok je ona primala nezaboravnog Oscara za svoju ulogu u "Monsters Ballu". Eric se pokušao liječiti od ovisnosti o seksu, ali je i tom prilikom osvajao osoblje bolnice u kojoj se trebao izliječiti.

Julia Roberts i Benjamin Bratt, Helen Hunt i Hank Azaria

Julia je Oscara osvojila 2001. za glavnu ulogu u filmu "Erin Brokovich". Julia i Benjamin vezu su prekinuli nakon četiri godine i to tri mjeseca nakon što je glumica donijela kući zlatni kipić. Njihov je prekid bio jedan od mirnijih u Hollywoodu.

"Gore ne može" film je u kojem je Helen Hunt 1998. utjelovila glavni ženski lik. Iste je godine, za tu ulogu dobila i Oscara, ali i razvela se od svog supruga.

Gwyneth Paltrow i Ben Affleck

Glavna uloga u filmu "Zaljubljeni Shakespeare" donijela je Gwyneth prestižnu nagradu. Glumica je Oscara dobila 1999. godine, a osim što se rasplakala, svom je dragom Benu Afflecku , zahvalila na filmu u kojem su zajedno glumili. Ipak, veza je pukla dva mjeseca nakon Oscara, a glumci su ostali u korektnim odnosima. Gwyneth je danas u braku s britanskim pjevačem Chrisom Martinom s kojim ima dvoje djece, dok je Ben u braku s kolegicom Jennifer Garner s kojom ima dvije  kćeri, Violet i Seraphinu.

Pročitajte više