Potvrđeno: Stiže druga sezona Squid Gamea

Screenshot: Youtube

NETFLIXOVA hit serija Squid Game dobit će drugu sezonu, potvrdili su s popularne streaming platforme.

Vijest je u ime streaming platforme potvrdio Ted Sarandos, jedan od izvršnih direktora kompanije. U Netflixovom intervjuu o zaradi u četvrtom tromjesečju 2021. Sarandos je upitan hoće li postojati druga sezona nasilne južnokorejske drame o preživljavanju, koja je postala najgledanija serija ove kompanije.

"Apsolutno. Svemir Squid Gamea je upravo počeo", rekao je i dodao da tvrtka želi da serija bude franšiza koja ima potencijal rasta izvan osnovne usluge streaminga, s iskustvima uživo, igrama i odjećom.

Drugu sezonu je već ranije najavio i njezin tvorac Hwang Dong-hyuk.

"Bio je toliko pritiska, toliko potražnje i toliko ljubavi za drugu sezonu. Tako da se gotovo osjećam kao da nam ne ostavljate izbora!” Hwang je rekao prošle jeseni. “Ali reći ću da će zaista biti druga sezona. Trenutačno mi je u glavi. Trenutačno sam u procesu planiranja", rekao je nedavno, a potvrdio je i da će se glavni glumac Lee Jung-jae vratiti kao Seong Gi-hun.

Squid Game je osvojio tri nagrade Zlatni globus, uključujući najbolju TV dramu, a O Yeong-su je odnio trofej sporednog glumca. Serija je također dobila tri nominacije za Critics Choice Awards i nagradu Gotham za revolucionarnu seriju. 

Netflix je platio 21.4 milijuna dolara za prvu sezonu i procijenio je da će serija isporučiti 891 milijun dolara u onome što naziva “vrijednošću utjecaja”, pokazuju podaci koji su procurili na Bloombergu. Serija je u rekordnom vremenu postala globalni fenomen, a u prvih mjesec dana od početka emitiranja pogledalo ju je 142 milijuna kućanstava. 

Pročitajte više