Poznati liječnik o uzroku Perryjeve smrti: "On je imao visoku toleranciju na ketamin"

Screenshot: ABC News

NAKON što je objavljeno da je Matthew Perry preminuo od posljedica konzumiranja ketamina i utapanja, oglasio se poznati liječnik i stručnjak za ovisnosti Zaid Fadul.

"Ketamin se našao u Matthewovom tijelu u trenutku njegove smrti i mogao je biti razlog zbog kojeg je zadrijemao u svom jacuzziju, ali očito se utopio", rekao je Zaid za TMZ objašnjavajući kako nalaz mrtvozornika zapravo ne objašnjava glumčevu smrt.

Tvrdi da bi bilo koja vrsta lijeka koji potiče sedaciju vjerojatno imala isti učinak. "Oni koji koriste takve lijekove vrlo brzo mogu razviti toleranciju. Dakle, ono što rade jest da koriste sve veće i veće količine kako bi pokušali postići isti učinak", rekao je liječnik. Smatra da je Perry vjerojatno imao iskustva s ketaminom i uzimao je sve veće doze, što je moglo ostaviti neke tragove.

"Ostaci te količine ketamina mogli su biti vrlo veliki ako je Matthew imao visoku toleranciju na lijek i uzimao velike doze", objasnio je i dodao da uzimanje ketamina ne bi trebalo navoditi kao uzrok glumčeve smrti. 

Nedavno objavljen uzrok smrti

Podsjećamo, glasnogovornik mrtvozornika u Los Angelesu rekao je: "Odjel za medicinsku istragu (DME) okruga Los Angeles utvrdio je uzrok smrti 54-godišnjeg glumca Matthewa Langforda Perryja kao akutne učinke ketamina. Čimbenici koji su pridonijeli smrti g. Perryja uključuju utapanje, bolest koronarne arterije i učinke buprenorfina (koristi se za liječenje poremećaja upotrebe opioida)."

Smrt se smatra nesretnim slučajem. Točan način uzimanja droge nije poznat, no strani mediji navode da je Perry prije smrti bio podvrgnut terapiji infuzijom ketamina, navodno zbog depresije i anksioznosti. Obdukcija također napominje da nije bilo "nikakvih znakova traume ili sumnje na zlodjelo".

Perry je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu 28. listopada. Njegovo tijelo pronađeno je u jacuzziju. 

Pročitajte više