Preduskrsno prežderavanje: Labrador Buster se otrovao čokoladnim jajima

POHLEPNOG labradora Bustera prevelika količina čokoladnih jaja umalo je stajala života. Naime, petogodišnji Buster je uspio pronaći paket s 12 čokoladica koje je njegova vlasnica, Britanka Brenda Dawes, spremila u pokrajnu sobu kao dar unucima za Uskrs. I smazao je sve do jedne, zajedno sa celofanskim omotima. Takvo preduskrsno prežderavanje rezultiralo je Busterovim hitnim odlaskom u veterinarsku stanicu, gdje je zadržan na intenzivnom liječenju.

"Kad sam stigla kući, Buster se spuštao niz stepenice oblizujući se i mašući repom. Odmah sam znala da je napravio neku psinu. Naime, žvače sve po redu - od mobitela i video kaseta do daljinskih upravljača", rekla je Dawes za Sky News. Tijekom noći je Busteru pozlilo. Njegovo cviljenje je probudilo Dawes. "Nije mogao ustati, noge su mu klecale pod njim, trbuh mu je natekao i bilo je očito da ga jako boli. Nazvala sam veterinara i rekao mi je da ga hitno dovedem", rekla je Dawes.

Busteru epizoda sa čokoladicama nije bila dovoljna

Busteru se stanje popravilo, a veterinari su zahvaljujući njemu izdali preduskrsno upozorenje svim vlasnicima pasa da gladne ljubimce drže podalje od čokoladica. "Buster je imao sreće. Čokoladna jaja sadrže teobromin koji je u većim količinama opasan za pse. Dolazi do trovanja. Prvi simptomi su povraćanje, proljev, oticanje, ubrzano disanje i problemi sa radom srca. Kod težeg trovanja dolazi do infarkta i kome te naposljetku do smrti", rekla je veterinarka Vicky Sims.

No, Busteru epizoda sa čokoladicama nije bila dovoljna. Njegova vlasnica je ispričala kako je nakon dolaska kući iz veterinarske stanice ponovno pokušao progutati razne predmete, među kojima je i vrećica čipsa te rola WC papira. "Cijelo vrijeme ga moram držati na oku kako ne bi ponovno zapao u nevolje", rekla je Dawes.

I.M.
Foto: Sky News

Pročitajte više