Preminuo pjevač Michael Nesmith, kolege se opraštaju: "Otišao je jedan od najvećih"

Foto: MediaPunch/IPX Michael Nesmith via Guliver

MICHAEL NESMITH, pjevač i gitarist grupe The Monkees, preminuo je u 79. godini, javlja BBC. Tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj.

"S velikom tugom objavljujemo da nas je jutros napustio Michael Nesmith. Preminuo je prirodnom smrću u svom domu okružen obitelji. Molimo sve da poštuju našu privatnost u ovim teškim trenucima", stoji u službenoj izjavi njegove obitelji.

Glazbene kolege opraštaju se od Michaela na društvenim mrežama. 

"Otišao je jedan od najvećih. Počivao u miru", napisao je glazbenik Steven Page na svom Twitteru.

"Bio mi je prvi šef dok sam bio mlad i bez iskustva. Jako je bio strpljiv sa mnom i kasnije smo postali prijatelji. Nije se bojao smrti", napisao je TV producent John Lavenstein koji je dugo radio s Nesmithom.

Michael je napisao mnoge pjesme, među kojima su i Mary, Mary, Circle Sky, Listen to the Band, The Girl I Knew Somewhere, koje su ga i proslavile. 

Godine 1965. osnovana je grupa The Monkees zbog istoimene televizijske serije, a Michael je bio njen član od samih početaka te je on autor njihovih mnogih hitova. Najaktivniji su bili između 1966. i 1970. godine. Naposljetku se bend raspao 1971. godine, ali su nastavili zajedno odlaziti na turneje. 

"Bili smo djeca s neobičnim ukusom u glazbi i kada smo krenuli snimati TV show, shvatili smo da se bolje snalazimo s glazbom koju sami pišemo. I tako je sve krenulo", rekao je Michael u jednom intervjuu prije devet godina. 

Pročitajte više