Prijatelji tvrde: Harry i Meghan odgajat će sina kao vegana

Foto: Guliver Image/Getty Images

KRALJEVSKI par princ Harry i Meghan Markle planira svog sina Archieja odgajati kao vegana, tvrde izvori bliski paru. Ta vijest pročula se još početkom prošle godine, ali se pretpostavljalo da monarhija neće tolerirati njihovu želju da sina odgajaju u veganskom duhu, piše britanski The Sun. Otkako su Harry i Meghan odlučili odbaciti svoje kraljevske dužnosti i otići iz Velike Britanije, mnogi su postali uvjereni kako će par konačno ostvariti svoje težnje.

Otkako su postali roditelji, Harry i Meghan uzgajaju povrće, a Meghan Harryja uči kuhati vegansku hranu.

"Harry nije bio sjajan kuhar kad je upoznao Meghan, ali ona ga uči svim trikovima", rekao je jedan od izvora.

Par se odlučio hraniti zdravije čim su doznali za trudnoću, a poznato je i da se Meghan identificira kao fleksiterijanka. Fleksiterijanska dijeta je prehrana u kojoj dominira povrće, ali u kojoj meso nije isključeno.

U intervjuu za Best Health Meghan je rekla da se radnim danima pokušava hraniti zdravo i jesti samo biljnu hranu, dok vikendima jede i meso.

Udruga za prava životinja PETA smatra kako je odluka para da odgaja dijete kao vegana dobra stvar. Nadaju se da će tim činom podignuti svijest o potrebi zaštite životinja.

Ipak, mnogi su se počeli pitati postoji li opasnost za dijete ako mu se uskrati prehrana mesom. Američka Akademija pedijatara  i Akademija nutricionizma slažu se kako nema razloga za brigu. Naglasili su da je dobro isplanirana veganska prehrana sigurna za djecu i mlade i uz to veoma zdrava.

Pročitajte više