Prijave za stipendije projekta Raise the Bar otvorene do kraja godine

Foto: Press

PROJEKT Raise the Bar pokrenut je s ciljem povećanja kvalitete u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, a sa svoja tri projektna stupa – Raise the Bar akademijom, namijenjene konobarima, barmenima i baristima, suradnjom s centrima kompetentnosti u turizmu te Raise the Bar stipendijama koje su namijenjene gastronomskim talentima, na sveobuhvatan način nastoji se pomoći u rješavanju nedostatka kvalitetno obrazovane radne snage u ugostiteljstvu i turizmu.

Prije nešto više od mjesec dana, točnije 5. listopada otvorene su prijave za stipendije programa Raise the Bar. Stipendije su namijenjene kuharima, slastičarima i osoblju za posluživanje u restoranima. Kako bi se prijavili na projekt potrebno je da je osoba punoljetna te da ima minimalno jednogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu. I naravno, uza sve navedeno, potrebna je i izrazita želja, volja i motivacija za daljnjim učenjem i razvitkom.

Program stipendija pokrenut je prošle godine kad je Raise the Bar u suradnji sa zakladom Budi Foodie nagradio čak troje mladih stipendista – Nikolinu Puticu, Marinu Levak i Tibora Valinčića sa stipendijama za školovanje na prestižnim učilištima. Tako je Nikolina imala priliku razvijati svoje kulinarske vještine na Le Cordon Bleu u Istanbulu, Marina je brusila svoja slastičarska znanja u školi Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries dok je Tibor Valinčić učio o restoranskom menadžmentu na akademiji Intrecci Alta Formazione u Italiji.

Svi se troje slažu kako im je iskustvo koje su stekli zahvaljujući stipendijama bilo dragocjeno te vjeruju da će im uvelike pomoći u daljnjoj karijeri. Bez razmišljanja poručuju svim zainteresiranima da se prijave za stipendije koje osim novih poznanstava, znanja i brušenja vještina omogućavaju i razvoj kreativnosti i snalažljivosti u poslu. Iako je zbog epidemije koronavirusa situacija u hrvatskom ugostiteljsku trenutno teška, naši mladi stipendisti ne očajavaju već spremno prilagođavaju svoje planove situaciji. „Planovi nakon povratka iz škole još su u razradi. Krenuo sam raditi na projektu otvaranju vlastitoga restorana u Bjelovaru te je taj projekt još uvijek u izradi, a vidjet ćemo i kako će se situacija razvijati. Zaista je teško pričati o otvaranju novoga restorana u trenutku u kojemu se i neki postojeći bore za opstanak i za svakoga gosta, no nikad ne odustajem i nadam se boljim vremenima pred nama“, odlučno zaključuje Tibor.

Iako je inicijalni rok za prijavu na program stipendija bio do 31. listopada, zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj te radi očuvanja zdravlja i sigurnosti svih uključenih – od članova žirija do samih stipendista, rok za prijave produljen je do kraja godine, a svi zainteresirani koji ispunjavaju uvjete se mogu prijaviti preko obrasca za prijavu putem službene mrežne stranice projekta.

Kako će izgledati postupak odabira stipendista?

Dobitnika ili dobitnicu ovogodišnje Raise the Bar stipendije odabrat će žiri koji se sastoji od renomiranih hrvatskih kuhara, profesionalaca te članova projektnog tima Raise the Bar i Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska na temelju testiranja koje će provesti po završetku prijava. Postupak odabira dobitnika održat će se početkom sljedeće godine.

Kako bi se prijavili za stipendije, kandidati trebaju ispuniti obrazac za prijavu na službenoj stranici projekta te priložiti pismo preporuke i motivacijsko pismo u kojem navode zašto su upravo oni ti koji bi trebali dobiti stipendiju.

Više informacija o projektu Raise the Bar te o prijavama za Raise the Bar stipendije moguće je doznati na mrežnoj stanici projekta, kao i na njihovoj Facebook, Instagram i LinkedIn stranici.

Pročitajte više