Princ William jedini se nije naklonio kraljici Camilli, evo i zašto

Foto: Profimedia

Princ od Walesa viđen je kako srdačno pozdravlja svoju maćehu kraljicu Camillu poljupcima u oba obraza kad su u ponedjeljak stigli na službu povodom obilježavanja Dana Commonwealtha u Westminster Abbeyju. No, za razliku od svog strica, vojvode od Edinburgha, princ William se nije naklonio kraljici kad su se članovi kraljevske obitelji okupili kako bi krenuli niz prolaz prema svojim mjestima.

Ipak, postoji logičan razlog zašto se William nije poklonio kraljici Camilli. Naime, ako član kraljevske obitelji ne pozdravlja kralja ili kraljicu naklonom, to je obično zato što su se već vidjeli tog dana, a kraljica i princ od Walesa viđeni su kako razgovaraju i smiješe se zajedno prije puštanja nacionalne himne.

Oboje su se pojavili bez svojih partnera - kralja Charlesa III. i princeze Kate - koji se trenutno ne pojavljuju u javnosti zbog svojih zdravstvenih problema. Kralj je u unaprijed snimljenoj poruci koja je puštena tijekom ceremonije rekao da je "najdublje dirnut predivno ljubaznim i pažljivim, dobrim željama za njegovo zdravlje, i zauzvrat, može samo nastaviti služiti najbolje što može, u cijelom Commonwealthu".

Prema web stranici kraljevske obitelji, ne postoje "obavezni kodeksi ponašanja" prilikom susreta s kraljem i kraljicom ili članom kraljevske obitelji, ali mnogi ljudi žele poštivati ​​tradiciju, a ona je za muškarce mali naklon, a za žene "poseban" naklon.

Pročitajte više