Princ William optužio BBC za razvod roditelja, ljudi ga napali: Da se nisi usudio

Foto: EPA

PRINC William našao se na udaru kritika nakon što je optužio BBC za razvod svojih roditelja, princeze Diane i princa Charlesa, ignorirajući dugogodišnju vezu oca s Camillom Parker Bowles.

William je izjavio tamošnjim medijima da se specijalna emisija britanske mreže Panorama iz 1995. godine, za koju je istraga nedavno zaključila da je Diana na prevaru sudjelovala u njoj, više nikada ne smije emitirati.

"Intervju je bio glavni doprinos pogoršanju odnosa mojih roditelja i otada je povrijedio brojne druge", rekao je vojvoda od Cambridgea u videoporuci objavljenoj na njegovoj stranici na Twitteru.

Međutim, ekipa na Twitteru ga je ismijala navodeći kako je Dianin brak s Charlesom od početka bio osuđen na propast zbog veze s Camilom s kojom se na kraju vjenčao nakon razvoda od princeze od Walesa.

"Ne, Williame, intervju s Panoramom nije uništio brak tvojih roditelja. Tvoj je otac ševio Camillu", "Netko treba posjesti Williama i reći mu da prestane. Nitko nije povrijedio Dianu gore od njih. Njezini roditelji, suprug, rodbina. Bila je oboje, i privilegirana i iskorištena", "Princ William nastavlja razočaravati. Bacio je mrtvu majku pod autobus nazivajući je paranoičnom. Samo da udovolji kraljevskoj obitelji", samo su neki od komentara na njegovu izjavu. 

Jedan korisnik na Twitteru istaknuo je da je Diana govorila o Charlesovoj vezi s Camillom godinama prije tog intervjua.

"Da se nisi usudio zanemariti njezinu bol zbog vaših sranja", napisao je.

Podsjećamo, Diana je u slavnom intervjuu 1995. godine prekinula svoju šutnju o Charlesovoj vezi s Camilom.

"Bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila malo gužva", izjavila je tada Diana.

U to su vrijeme Diana i Charles bili razdvojeni, a kraljica Elizabeta inzistirala je da se napokon službeno razvedu. Princeza je nakon toga izgubila titulu Njezinog kraljevskog visočanstva i sigurnost koja je s njom dolazila. Dvije godine kasnije, 1997., Diana je smrtno stradala u automobilskoj nesreći u Parizu dok je bila na odmoru sa svojim dečkom Dodijem Fayedom. William i Harry su tada imali 15 odnosno 12 godina.
 

Pročitajte više