Producent tuži tvorce serije koja tvrdi da je zlostavljao djecu: Ugled mi je uništen

Foto: Press

Bivši Nickelodeonov producent i pisac Dan Schneider tužio je tvorce serije Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV, tvrdeći da su tvorci dokumentarne serije pogrešno implicirali da je on seksualno zlostavljao dječje glumce s kojima je radio.

Schneider je podnio tužbu za klevetu protiv Warner Bros. Discoveryja i drugih tvrtki koje stoje iza serije pred višim sudom u Los Angelesu. Schneider, bivši tinejdžerski glumac, bio je središnja figura Nickelodeonove dominacije dječjom kulturom 1990-ih i 2000-ih, radeći na emisijama All That, The Amanda Show i Kenan & Kel te kao izvršni producent na emisijama Zoey 101, iCarly i Victorious.

On je također ključna figura u seriji Quiet on Set, koja je izazvala veliku pozornost među bivšim zvijezdama i gledateljima Nickelodeona. Serija koristi intervjue s glumcima i ekipom kako bi opisala seksualizaciju mladih tinejdžera u serijama i toksično i zlostavljačko radno okruženje za koje su mnogi rekli da je odgovoran Schneider.

Također uključuje opise seksualnog zlostavljanja dječjih glumaca, uključujući Drakea Bella, zvijezdu The Amanda Showa i Drakea & Josha, od strane članova ekipe koji su kasnije osuđeni za to. No Schneider, koji se razišao s Nickelodeonom 2018., tvrdi u tužbi da se u seriji namjerno miješaju slike i spominjanje njega s kriminalnim seksualnim zlostavljačima kako bi se impliciralo da je on upleten.

"Prikaz Schneidera u Quiet on Set je prljav posao. Iako je nedvojbeno da su dva vjerodostojna seksualna zlostavljača djece radila na serijama Nickelodeona, isto tako je nedvojbeno da Schneider nije znao za njihovo zlostavljanje, nije bio suučesnik u zlostavljanju, osudio je zlostavljanje nakon što je otkriveno i, ključno, nije i sam seksualni zlostavljač djece", stoji u tužbi.

Tvrdi da su mu "uništeni ugled i nasljeđe"

Četverodijelna serija sugerira da su Schneiderove serije imale tendenciju stavljati mlade djevojke u komične situacije sa seksualnim implikacijama, a njega prikazuju kao ljutitog i emocionalno nasilnog šefa. Uključuje i izravne optužbe za seksualno uznemiravanje i rodnu diskriminaciju od strane žena koje su radile kao spisateljice pod njegovim vodstvom na All That.

One su tvrdile da je pokazivao pornografiju na svom računalu u njihovoj nazočnosti u prostoriji za pisce i tražio masaže, šaleći se da bi to dovelo do ženskih skečeva koji prave seriju, što je Schneider zanijekao. Također uključuje intervju s Bellom u kojem on opisuje "opsežno" i "brutalno" seksualno zlostavljanje od strane trenera dijaloga kada je imao 15 godina, te s majkom druge djevojke koju je seksualno zlostavljao član ekipe.

Nakon prvog izdanja emisije, Schneider se ispričao u videu na YouTubeu za "ponašanja iz prošlosti, od kojih su neka neugodna i zbog kojih žali". Ali tužba kaže da serija, a posebno njezin trailer, nepravedno impliciraju na seksualno zlostavljanje djece prikazujući njegove slike, uključujući neke s rukama oko mladih glumaca.

U tužbi traži da se na suđenju utvrdi naknada štete za ono što naziva "uništavanjem svog ugleda i nasljeđa" kroz "lažne izjave i implikacije". Nickelodeon, koji nije uključen u tužbu, rekao je u izjavi o seriji da ne može "potkrijepiti ili negirati" navode od prije nekoliko desetljeća, ali istražuje sve službene pritužbe i ima rigorozne protokole za maloljetnike koji rade.

"Naši najveći prioriteti su dobrobit i najbolji interesi ne samo naših zaposlenika, glumaca i ekipe, već sve djece, i usvojili smo brojne mjere zaštite tijekom godina kako bismo osigurali da živimo u skladu s našim visokim standardima i očekivanjima naše publike", rekao je glasnogovornik mreže u izjavi.

Pročitajte više