Publika je presudila: Halid Bešlić će u zagrebačkoj Areni održati i drugi koncert

ZBOG iznimnog interesa obožavatelja i činjenice da su ulaznice za svojevrsni povratnički koncert Halida Bešlića u zagrebačkoj Areni rasprodane u rekordnom roku, Halid i organizatori su spektakl odlučili ponoviti, tako da će se prvi koncert održati 23., a drugi 24. listopada. Potvrđeno je to na današnjoj konferenciji za novinare kojoj su, pored Bešlića, prisustvovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar, predsjednica Upravnog odbora Zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti Vida Demarin, Halidov menadžer Damir Ramljak Tigar, predstavnici Hit Recordsa i agencije Arnea te Alka Vuica.

 "Imam četiri sestre, a Alka je peta"

"Spreman sam. Pjevački mi to nije problem, jedino je fizički malo zahtjevnije ali spreman sam, nosi me euforija i podrška moje publike", rekao je Bešlić koji je tek nakon nesreće shvatio koliko obožavatelja i koliku podršku ima u Hrvatskoj. To je i prevagnulo u njegovoj odluci da održi još jedan koncert u Areni. Alka Vuica nije bez razloga bila na press konferenciji. "Imam četiri sestre, a Alka je peta. Nikada nisam došao u Zagreb da joj se nisam javio", rekao je Bešlić, a ni pjevačica mu nije ostala dužna. "Halid je nevjerojatan čovjek, on je stvarno dobra osoba, potpuno iskren. Imati Halida za prijatelja znači imati anđela čuvara", ispričala je Alka. "Nismo jako dugo prijatelji, ali smo se uistinu povezali. Napisala sam pjesmu 'Život je Bosna' i bilo mi je glupo da ja sama pjevam o Bosni pa sam pozvala Halida da mi bude gost. Snimili smo pjesmu i postali prijatelji. Došao je kod mene kući, počeli smo se družiti i onda je zaključio da imam bosansku dušu. Od tada nema šanse da dođe u Zagreb i da mi se ne javi. I tu večer kada je stradao nazvao je prvo mene pa onda Tigra jer smo mu bili zadnji pozivi u mobitelu", dodala je.

Halid Bandiću uručio sto tisuća kuna

Ni Milan Bandić nije bio slučajno na konferenciji. Naime, koncerti imaju humanitarno značenje pa je pjevač zagrebačkom gradonačelniku uručio ček od sto tisuća kuna za Zakladu za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti koju je Bandić osnovao nakon što je i sam 2003. pretrpio moždani udar. Zaklada djeluje u prostorima Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice", a do sada je prikupljeno nešto više od dva milijuna kuna koji su uloženi u nabavu opreme za rano otkrivanje cerebrovaskularnih bolesti, kao i predispozicija koje pospješuju rizik od oboljenja. Najbliži takav centar prije je bio samo u Munchenu.

Organizatori za oba koncerta najavljuju veliki spektakl. Scenografija će uključivati prikaze Baščaršije i starih bosanskih kuća te tok rijeke Miljacke koju je Halid opjevao, a na gostovat će Alka Vuica i grupa Valentino. Ulaznice za drugi koncert u prodaju će biti puštene sutra od 12 sati na sljedećim prodajnim mjestima: CD shop Hit Records (Preradovićeva 12, Zagreb i Kralja Tomislava 7, Čakovec), Roko/Akademija (Jarunska 5), Integral (pothodnik), Mozaik knjiga (Bogovićeva 5 i City Centar One), CD shop Sirius (Importanne galerija), CD shop Zagorka (Importanne centar), Caffe bar Sport Billy te Club Shamballa (09-21).

Pročitajte više