Pušiona: Na globalnoj razini ili puno sreće u 2003.

DRAGI čitatelji, kaže Papa da je Bog digao ruke od nas. Prevedeno na hrvatski, ni stožeri nas ne mogu spasiti.

Kako su ovi praznici u điru, to sam prisiljen na druženje s rodbinom. Ali nije bed, nosim normabele sa sobom pa se sve to nekako lakše podnese. Ono, kimam glavom i slažem se sa svim što kažu. Čak i s tim da je krajnje vrijeme da poubijam Srbe, pedere, židove, muslimane i ostale rizične skupine.

A najdraže mi je pričati s babom. Ona već par godina ponavlja kako je "đava doša na svit", kako će brzo "sud svita" i kako nju zaboli neka stvar zbog toga jer će "umrit za koju godinu" pa sve to neće ni doživit.

Onda se ja povučem u osamu (odem do WC-a) i kontempliram malo o njenim riječima rekapitulirajući prošlu godinu. Odnosno, samo zadnjih par mjeseci. I skužim da ima tu nešto.

Počet ćemo s Bushom. To je onaj frik što se narodu obraća u kaubojkama i šeširu i govori kako je krajnje vrijeme da se Irak sravni sa zemljom. Izgleda da je to njemu obiteljska stvar. Ono, započeo tata pa ću ja to sad završit.

Čisto da dobijete predodžu o kakvom se kretenu radi, pokušajte zamisliti Mesića kako se Hrvatima obraća u opancima s ličkom kapicom na glavi.

Dakle, taj isti Bush (na hrvatskom "grm" što se nekad upotrebljava i za pičku) najavio prije nekih mjesec dana da postoji mogućnost da se Irak napadne i atomskim naoružanjem.

Pa se istog dana oglasio Papa. To je čovjek kojem optimizam stoji u opisu zanimanja, a glavni je za Boga i te stvari. (Skuži mene, kao da pišem za klice u osnovnoj. I to one što picaju satove.) Onda je Papa iznenadio sve i zaključio kako je Bog digao ruke od Zemlje i povukao se na nebo jer je skužio da čovjek i nema nekog smisla. Kolokvijalno, da je nešto zajebao u startu. Mi "s ovih prostora" znamo to već par godina, ali kad to Papa kaže, onda je to službeno. Dakle, Bog nas je prepustio sebi samima. Sad nam, jebiga, ni stožeri ne mogu pomoć.

Time je Papa cijelu kršćansku filozofiju okrenuo naopako. Prije je sve bilo determinirano. Kao, čeka nas unaprijed određen kraj, a zove se Kraljevstvo Božje. Tad će svi mrtvi uskrsnuti i svima će biti lijepo i neće više biti Srba i blablabla.
To su ovi tehnološki frikovi uzeli kao utopiju koja bi se ostvarila avatarima (recimo, digitalnim ljudima koji bi bilo pljunuti mi), a mogao bi digitalizirati i one mrtve i sve nas skupa staviti u cyberprostor koji bi bio apsolutno bestjelesan. Sve im se poklopilo. Ali, jebeš to, nema tu seksa.
Ovom izjavom Papa je, dakle, zavrnuo priču pa sad ispada da definiranog kraja nema i da krajeva može biti više. Kao u naprednim avanturama. Samo, bit će zajeb ako tu avantruru završi Bush.

A tko zna, možda je Papa mislio na genetiku. Pamtim to kao da je bilo danas kad je Clinton (to je onaj što mu je pušila Monica) rekao "Danas učimo jezik kojim je Bog stvarao svijet." To je rekao onog dana kada je otkriven ljudski genom.

A genetika, kad je priroda u pitanju može sve. Može čak i Tuđmana uskrsnuti.

Zamisli to, jebote! Ono, klonirali Tuđmana. Koji bi se red stvorio ispred rodilišta! Svi bi došli vidjeti novog/starog Spasitelja. Onda bi imali monarhiju s maloljetnim kraljem, a regent-namjesnik bio bi, ne znam, Pašalić. Još jedna utopija. Pa utopija bi se u vlastitim suzama, jebote.

Ali eto, nisu klonirali Tuđmana nego malu Eve i to na sam Božić i to, kako kažu, za dišpet Papi.

Kao, priča s vašom bebom, štalicom i pastirima više ne pali. Sad mi nastupamo! Bebu smo već napravili (može je rodit i djevica ako je potrebno), pastiri nam ne trebaju kad u labosu možemo stvorit super-ovce, a što se mudraca tiče, njih više nitko ne shvaća ozbiljno.

I što da čovjek kaže na kraju? Sretna vam nova 2003.

denis_lalic@yahoo.com

Pročitajte više