Q5 Custom Concept - poslastica za ljubitelje Audija

AUDI je na najvećem susretu ljubitelja VW-a i Audija, Wörthersee Touru, predstavio Q5 Custom Concept, odnosno za ovu priliku posebno osmišljenu sportsku izvedbu svog najnovijeg kompaktnog SUV-a.

Podsjetimo, Wörthersee Tour se već skoro tri desetljeća održava u Reifnitzu u Austriji, a riječ je o najvećem druženju ljudi sklonih Volkswagenu, a u posljednjih par godina i Audiju. Stoga ne čudi što je upravo Audi ove godine prikazao posebnu izvedbu modela Q5 pod nazivom Custom Concept.

Radi se o sportskoj verziji s unaprijeđenim 3.0 V6 TFSI motorom čija je snaga sa standardnih 333 KS povećana na 408, a maksimalni okretni moment na 500 Nm. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,4 sekunde. Najveća brzina je ograničena na 250 km/h.

Snažniji motor prate bolja vozna svojstva. Naime, trag kotača ove izvedbe je proširen za 90 mm, dok je visina podnice snižena za 60 mm. Nadalje, unutar novih 21 colnih naplataka se kriju carbon-ceramic kočnice, a tu je i posebni aero kit koji će poboljšati aerodinamične karakteristike automobila.

Također, tu je još nekoliko ukrasnih detalja poput posebne Daytona sive boje, sportskih sjedala, panoramskog krova, raznih ukrasa i sl. Naravno, uvrštenje u serijsku ponudu tvrtke nije planirano.

U svakom slučaju, na 28. po redu izdanje showa definitivno se isplati doći. Uostalom, Audi slavi 100 godina, a to u prijevodu znači oko 3.000 kvadrata izložbenog prostora na kojem se može vidjeti sve, od modela TT RS do R8 5.2 FSI uključujući i nikad zaboravljene legende.

Pročitajte više