Quentin Tarantino smatra da je ovo pet najboljih glumaca svih vremena

Foto: EPA

Slavni redatelj Quentin Tarantino jednom je otkrio tko su po njemu pet najboljih glumaca svih vremena.

Kao jedan od redatelja o kojem se najviše govori i kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih svih vremena, ne čudi da je Tarantino radio i s nekima od najboljih glumačkih talenata na svijetu. Redatelj je radio s mnoštvom glumaca, od Samuela L. Jacksona preko Ume Thurman i Michaela Madsena, do Leonarda DiCaprija i Brada Pitta. No, smatra li nekog od njih najtalentiranijim u svom poslu?

U intervjuu s Charliejem Roseom nakon izlaska njegovog filma Jackie Brown davne 1997. godine, Tarantino je otkrio koga smatra za pet najboljih glumaca u to vrijeme. U filmu Pam Grier glumi glavnu ulogu, a druga poznata glumačka imena uključuju Samuela L. Jacksona, Bridget Fondu, Roberta Forstera i Michaela Keatona, kao i Roberta De Nira u ulozi Luisa Gare.

A upravo je za De Nira imao najviše riječi hvale u intervjuu s Roseom. "On zaslužuje svoju reputaciju vjerojatno najvećeg glumca svoje generacije. Mislim da je on najbolji glumac na svijetu. Nikada nisam vidio glumca koji se tako potpuno uživi u lik. A ono što mislim pod tim je kad Robert glumi Louisa... on radi iz trenutka u trenutak. Toliko je u liku", rekao je Tarantino.

"Veliki sam obožavatelj glumaca koji se ponašaju divlje"

Tarantino je ranije hvalio i druge glumce pa je tako jednom prilikom ustvrdio kako je Michael Parks najveći glumac svog vremena. "Veliki sam obožavatelj glumaca koji se ponašaju divlje. Mislim da je Michael Parks jedan od najboljih glumaca koji je ikada nastao u našem životu! On glumi u From Dusk Till Dawn", rekao je Tarantino u intervjuu s Jimom Hobermanom.

Na pitanje o istaknutim glumcima iz njegove "generacije", Tarantino je odgovorio: "Sean Penn, Tim Roth i Nick Cage. Tim zbog svoje svestranosti i okrutnosti. Ima tu kameleonsku kvalitetu. Sean zbog karizme čistog seksualnog nasilja. I Nick Cage samo zbog neustrašivosti. Ne vjerujem da sam ikada vidio drugog glumca u povijesti filma koji je napravio karijeru krivo glumeći, ali je uvijek dorastao prilici u kojoj se nalazi."

Pročitajte više