Reakcije na redoslijed nastupa u finalu Eurosongu: "EBU želi spriječiti katastrofu?"

Foto: EPA

EUROPSKA radiotelevizijska unija (EBU) noćas je objavila redoslijed nastupa u finalu Eurosonga 2024. godine.

Finalnu emisiju otvara Švedska, a druga nastupa Ukrajina. Izrael, koji se popeo na drugo mjesto kladionica, nastupa šesti. Irska, koja je izazvala brojne reakcije nakon nastupa u prvom polufinalu, nastupa deseta. Italija je 15., Srbija 16., Švicarska 21., a Hrvatska 23. po redu. Gruzija, Francuska i Austrija nastupaju posljednje. 

Fanovi se ljute jer Ukrajina nastupa druga

Mnogo je reakcija na ovaj redoslijed nastupa. Puno njih piše da Izrael ne zaslužuje uopće biti u finalu, kao ni na natjecanju, a također mnogi negoduju zbog pozicije Ukrajine.

"Od svih pjesama vi Ukrajinu stavite na drugo mjesto? Sramite se", "Mislim da je ovo jedan od najgorih redoslijeda u povijesti Eurosonga", "Stvarno? Ukrajina 2.?", "Producenti se boje Ukrajine i njihove snage na Eurosongu", "Ukrajina otvara Eurosong? Već su otvarale prethodnih godina. Nije fer. Rade sve da Ukrajina ne pobijedi", "Slovenija između Švicarske i Hrvatske je zločin iz mržnje", "Otpustite tog producenta", neki su od komentara.

"Najbolji mogući redoslijed za Hrvatsku"

Mnogi smatraju da ovaj redoslijed pogoduje Baby Lasagni. 

"Hrvatska osvaja", "Naprijed Hrvatska", "Glasajte za Hrvatsku ako ne želite da politika pobijedi", "Ovo je najbolji mogući redoslijed za Hrvatsku. Pokušava li EBU spriječiti katastrofu?", "Ukrajina, Nizozemska i Izrael pokopani, izgleda da se radi o dvoboju Hrvatske i Švicarske", "Moramo glasati za Hrvatsku", "Žiri će sad glasati za Hrvatsku, EBU zna da ne smije dopustiti Izraelu da pobijedi", pišu ljudi po društvenim mrežama. 

Isto tako, neki negoduju što je Španjolska osma po redu, a publika je zajedno s pjevačicom pjevala od početka do kraja njihovog nastupa u polufinalu. "Mi Španjolci smo već umorni od stalnog prijezira EBU-a unatoč tome što smo jedna od zemalja koja daje najviše novca. Možda je potrebno imitirati Italiju i otići s Eurosonga na koju godinu pa da nas počnete cijeniti", komentiraju fanovi Eurosonga.

Ovo je cijeli redoslijed nastupa:

  1. Švedska
  2. Ukrajina
  3. Njemačka
  4. Luksemburg
  5. Nizozemska
  6. Izrael
  7. Litva
  8. Španjolska
  9. Estonija
  10. Irska
  11. Latvija
  12. Grčka
  13. Ujedinjeno Kraljevstvo
  14. Norveška
  15. Italija
  16. Srbija
  17. Finska
  18. Portugal
  19. Armenija
  20. Cipar
  21. Švicarska
  22. Slovenija
  23. Hrvatska
  24. Gruzija
  25. Francuska
  26. Austrija

Pročitajte više