Redizajn serije 7

BROJNE KRITIKE na račun posljednje generacije serije 7 urodile su plodom. U BMW-u su na vrijeme poslušali bilo javnosti i odlučili priznati pogrešku. 7-ica će stoga dobiti novo lice i nešto elegantniji stražnji kraj.

Prve fotografije pokazuju vješto zamaskirani model, posebno prednji kraj, koji bi trebao pretrpjeti najveće izmjene. Sasvim sigurno će biti zadržan kromirani finiš maske hladnjaka, koji je na "ulovljenom" automobilu bio u crnoj boji.

Iako je najviše kritika stiglo na račun stražnjeg kraja, bavarski dizajneri nisu bili dovoljno hrabri da detaljno izmjene napuhanu stražnjicu najvećeg BMW-a. Naprosto čudi, što je na fotografijama gotovo nemoguće vidjeti bilo kakve promjene stražnjeg kraja. Ukoliko se dese i najmanje promjene, rezultat bi trebao biti donekle skladnija i elegantnija forma, kako i dolikuje pripadniku aristokratske klase.

U unutrašnjosti će promjene najvjerojatnije zahvatiti problematični i-Drive sustav, koji se pokazao suviše kompliciran za korištenje. Naime, za pravilno korištenje sustava potrebno je pročitati stotinjak stranica uputa, što baš i nije jednostavno. Redizajnirani model bi mogao na nekim tržištima biti ponuđen čak i bez i-Drive sustava, što bi posredno bio snažna pljuska tehnološkom odjelu BMW-a.

Redizajnirana 7-ica na tržištu bi se mogla pojaviti krajem godine, a najkasnije početkom iduće. Zasada je nepoznato hoće li svjetska premijera biti priređena na salonu automobila u Tokiju ili pak Detroitu.

Pročitajte više