Riječki policajci pozirali za kalendar i pokazali svoju drugu stranu

Foto: Filip Gržinić

NA STRANICAMA sada već tradicionalnog humanitarnog kalendara "Riječki dečki", ove godine našli su se policajci. Kalendar izlazi već 24. godinu zaredom, a sva zarada od ovogodišnje prodaje bit će donirana Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Neki od njih su prometni, granični, interventni ili kriminalistički policajci, a osim što su prikazani kroz svoju profesiju, na fotkama vidimo i kojim se hobijima u slobodno vrijeme bave. Autor svih fotografija je Filip Gržinčić.

U nastavku pogledajte kako su se policajci snašli u ulogama modela.

Kalendar je nastao u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske županije i udruge "Riječki dečki", a svoj primjerak građani će moći ugrabiti u Rijeci od 10. prosinca na Koblerovom trgu te od 11. prosinca na Jadranskom trgu. Ostatak Hrvatske svoj primjerak mogu nabaviti i preko Facebook stranice riječke udruge. 

"Policajci - Riječki dečki 2020." kalendar tiskan je u čak tisuću primjeraka, a košta 50 kuna. Novac od donacija namijenjen je za nabavu bijelog robota, koji će bolesnu djecu zamijeniti na nastaviti u razredu, kako bi mogla pratiti gradivo i biti u doticaju s prijateljima i učiteljima. Ovakvi roboti su novi na tržištu, pojavili su se 2018. godine u Velikoj Britaniji, a cijena im je tridesetak tisuća kuna.

Pročitajte više