Sad su odjednom sve lezbijke

Teško je povjerovati da sve ove poznate dame imaju lezbijske sklonosti, no u posljednjih mjesec dana dogodio se pravi procvat te seksualne manjine u Hollywoodu, jer im se različitim izjavama pridružio zavidan broj poznatih pjevačica, glumica i starleta. Nakon Carmen Electre, koja je "probila led" priznanjem da voli američku kantautoricu Joan Jett, novopečenih lezbijki svakog je dana sve više.

Uslijedilo je priznanje Fergie iz grupe Black Eyed Peas, no njezin dio medijskog kolača na tu temu brzo joj je otela Natalie Portman, koja je u medijima izrazila želju za "strastvenom ljubavnicom". "Žena ipak najbolje poznaje ženu", argumentirala je hvaljena glumica svoje nove seksualne želje i maštarije.

A evo i nje - Lindsay Lohan oduvijek je znala kako bez pokrića privući pozornost, a to ovih dana čini izjavom kako se za svoju prijateljicu, DJ Samanthu Ronson, počela zanimati "u nekim drugim sferama". Njih dvije su zajedno otputovale u Japan, u kojem se navodno dogodila neočekivana romansa, a ovih dana, prema pisanju portala Female First, "uživaju u zajedničkim trenucima".

U ranim devedesetima, dok su Madonna, Courtney Love i njima slične pričale o iskustvima sa ženama, javnost se doista zgražala (ili izrazito odobravala), pa su takve priče medijski imale smisla (Madonna je zahvaljujući knjizi o lezbijskim i inim iskustvima svrstana u uspješne književne autore). Danas to pokušavaju nove snage svjetskog showbusinessa, a kako to rade masovno, nitko se više ne obazire, jer je svima jasno da se radi o (izlizanom) marketinškom triku. Ipak smo u 21. stoljeću, naslovnice se više ne dobivaju lezbijskim izletima.

D.K.

Pročitajte više