"Sami ste krivi što ste debeli": Zagrebačku studenticu napali zbog videa

Screenshot: YouTube

HRVATSKA studentica pokrenula je lavinu reakcija nakon što je na svom YouTube profilu @budimo_iskreni objavila kontroverzni video čiji je naslov Sami ste krivi što ste debeli.

Za sebe kaže da je najbolja prijateljica svojim pratiteljima i da je njena zadaća dati im iskren savjet.

"Sami ste krivi što ste debeli, ali postoji dobra stvar u vezi toga jer ako ste sami krivi što ste debeli onda ste vi odgovorni za to i to možete i promijeniti", započela je.

"I nemojte mi uopće pisati komentare da imate problema sa štitnjačom, da su vam roditelji debeli ili da imate dijabetes jer ja vam za sve te izlike mogu pronaći barem jednu osobu koja je unatoč tome mršava", dodala je.

Istakla je kako gledateljima želi pomoći da imaju "bolji život" jer smatra da je mršavim ljudima puno lakše kroz život i da su zbog toga uglavnom uspješniji. Rekla je da je ovaj video objavila iz čiste ljubavi prema pratiteljima. Kao neke od razloga zbog kojih smatra da je život lakši ako si mršav navela je pretpostavku da će na razgovoru za posao taj posao dobiti mršavija osoba bez obzira na njene sposobnosti.

"Ne možete se vrijeđati na činjenice. Što osobi govori kada vidi debelu osobu? To joj govori da nije disciplinirana, da ne voli sebe i da ne brine za svoje tijelo", dodala je.

Također je naglasila da je ljudima bitan fizički izgled i da će mršaviji ljudi puno lakše pronaći curu ili dečka. Zatim je pratiteljima odlučila dati sedam savjeta kako smršavjeti.

 

Video je naišao na brojne negativne kritike te je prikupio puno više dislajkova nego lajkova.

"Kakav uvod 'ne isplati se biti debeo'. Jadno je to pomisliti, a ne izgovoriti. Neka djeca se zbog ovakvih stvari ubijaju", "Izgled je bitan, ali isto tako i mozak", "Budimo iskreni, može te biti sram", "Pretpostavljam da su sljedeća tri videa na ovom kanalu zemlja je ravna ploča, cjepiva izazivaju autizam i COVID-19 se može izliječiti C vitaminom", pisali su komentatori.

Njen video komentirala je i hrvatska youtuberica Nika Pavičić, koja je svojim pratiteljima objasnila zašto ne bi trebali gledati taj video.

Pročitajte više