Samsung riješio probleme: Galaxy Fold uskoro se vraća

Foto: Press

GALAXY Fold će ući u povijest kao uređaj s vjerojatno najgorim početnim koracima. Izuzetno ambiciozan projekt savitljivog uređaja koji je u isto vrijeme i pametni telefon i tablet u teoriji je bio prvi glasnik nove ere na tržištu vječno gladnom nove tehnologije. 

U praksi - ne baš. Brojni kvarovi i izuzetno problematičan zaslon natjerali su Samsung da povuče sve probne uređaje i odgodi datum izlaska na tržište.

No čini se da je Samsung spreman za novi pokušaj. Korejski gigant navodno je riješio dva najveća problema koja su sputavala uspješno lansiranje uređaja u travnju.

Prvi problem bio je polimerska zaštita koja je prekrivala plastični savitljivi zaslon. Mnogi testeri pretpostavili su da je riječ o zaštitnoj foliji, no ubrzo su doznali da pokušaj micanja folije rezultira uništenim ekranom na uređaju koji dolazi s cijenom od 2000 dolara. 

Kako bi spriječio kupce da učine istu grešku, Samsung je naknadno stavio i upozorenje, ali bilo je već prekasno. 

Ovog puta odlučili su se dodatno osigurati pa folija nakon poboljšanja više ne ide gotovo do ruba zaslona, već do samog kraja.

Drugi problem je prašina koja se znala zavući ispod zaslona i stvarati izbočine. Problem je bio sam preklop jer mehanizam nije bio hermetički zatvoren, što je omogućivalo prašini da završi tamo gdje joj nije mjesto. 

Samsung je doskočio i tom problemu pa je razmak na preklopu daleko manji, što onemogućuje pojavljivanje ovakvih problema. 

Sve je ovo odlična vijest za potencijalne kupce koji su željeli biti prvi koji će koristiti ovaj revolucionarni uređaj, a jedini preostali korak je iznova dobiti certifikat za prodaju. 

Iako vijest još uvijek nije službena, Samsungov glavni čovjek za mobilnu telefoniju DJ Koh ranije ovog mjeseca rekao je da je kompanija provjerila sve pritužbe i da predstavljanje Folda neće previše kasniti. No što to točno znači? Pružatelji usluga korisnicima su najavili da bi novi datum trebao biti 13. lipnja, a hoće li biti tako, vidjet ćemo uskoro. 

Ono što je bitno jest da Samsung i dalje preduhitri Huawei i njihovu savitljivu konkurenciju, Mate X. 

Pročitajte više