Samuel L. Jackson: Možda i Francuska dobije crnog predsjednika!

HOLIVUDSKI glumac Samuel L. Jackson posjetio je siromašno pariško predgrađe Bondy kako bi u okviru svog humanitarnog rada tamošnju mladež potaknuo na ustrajanost u obrazovanju. Glumac je tijekom posjeta rekao kako vjeruje da će i Francuska, po uzoru na SAD, jednog dana izabrati predsjednika s afričkim podrijetlom.

"Nikada nisam vjerovao kako ću doživjeti taj trenutak da za predsjednika bude izabran Afroamerikanac. To je ostvareno zato što su mladi ljudi poput vas shvatili da i njihov glas nešto znači. Vi jeste glasački blok i imate snagu kojom možete mijenjati zakone, ako je to potrebno", rekao je mladim Francuzima 61-godišnji glumac.

Jackson je odrastao na jugu SAD-a u Tennesseeju tijekom segregacije. Uloge po kojima je najpoznatiji su možda one Julesa Winnfielda iz Tarantinova kultnog filma "Pulp Fiction" iz 1994. godine te uloga detektiva Shafta u istoimenoj obnovljenoj verziji tog filma iz 2000. godine. Posljednji angažman imao je također u Tarantinovom filmu "Nemilosrdni gadovi" iz prošle godine.
  

Pročitajte više