Šest serija koje imaju samo jednu sezonu, a definitivno ih vrijedi pogledati

Screenshot: YouTube

POSTOJI mnogo serija koje su završile sa snimanjem nakon samo jedne sezone. Iako vas mogu navući na gledanje pa baciti u očaj nakon što odgledate sve epizode kojima ne slijedi nastavak, one su odlične za ljetno ubijanje dosade ili ako nemate vremena navući se na one od više sezona.

Ovo su neke od jednosezonskih serija koje vrijedi pogledati.

The Get Down

Smještena u 1970-e, Netflixova glazbena serija "The Get Down" prati razvoj hip-hop i disco glazbe kroz priču grupe mladih iz Bronxa. Iako je naišla na pohvale kritičara, serija je prekinuta nakon 11 epizoda zbog odlaska redatelja Baza Luhrmanna. Također, postojeća sezona podijeljena je u dva dijela, a prva je Netflixova serija koja je prekinuta nakon jedne sezone.

Z: The Beginning of Everything

S Christinom Ricci u glavnoj ulozi, Amazonova serija prati život Zelde Sayre Fitzgerald, američke spisateljice s velikim društvenim ugledom u 1920-im godinama, a naglasak stavlja na njen ljubavni odnos s romanopiscem Francisom Scottom Fitzgeraldom. Serija ima 10 epizoda, nakon čega je otkazana. Iako se pričalo o mogućem izbacivanju druge sezone, ona ipak neće ugledati svjetlo dana.

Studio 60 on the Sunset Strip

Serija prikazuje intrigantan svijet iza kulisa televizijskog show programa, a među glumačkom postavom našli su se Matthew Perry i Amanda Peet. Provokativna i zabavna serija razotkriva politiku, osebujne likove i uzbudljive događaje tijekom produkcije vodeće serije u velikoj televizijskoj kući, a prekinuta je nakon 22 epizode.

Undeclared

Ova serija na duhovit način istražuje studentski život brucoša i odnosa formiranih u okruženju studentskog doma. Otkazana je nakon 17 epizoda u kojima gostuju i neka poznata imena poput Amy Poehler, Jenne Fischer, Willa Ferrella, Adama Sandlera i Bena Stillera.

Firefly

Iako je primila nevjerojatno dobre kritike i osvojila jednog Emmyja, serija je otkazana nakon prve sezone. Ubrzo je stekla kultni status, a redatelj Joss Whedon za obožavatelje je napravio završetak priče u obliku filma "Serenity: Bitka za budućnost".

Pitch

Pitch prati Ginny Baker koja postaje profesionalna bejzbolašica i prva ženska igračica u Major League Baseballu, a glumi je Kylie Bunbury. Serija je otkazana nakon svega 10 epizoda, ali nedavno se počelo šuškati kako bi se ipak mogla snimiti i druga sezona.

Pročitajte više