Šest žena optužuje Schwarzeneggera da ih je seksualno zlostavljao

ZVIJEZDA akcijskih filmova Arnold Schwarzenegger, koji vodi u ispitivanjima javnoga mnijenja u natjecanju za guvernera Kalifornije, priznao je da se loše ponašao prema ženama i ispričao im se.

Već dulje se za Schwarzeneggerom vuče trag mačističkog ponašanja prema ženama, a u četvrtak je Los Angeles Times objavio razgovore sa šest žena koje su ustvrdile da ih je glumac seksualno zlostavljao i dodirivao bez njihovog pristanka u navodnim incidentima koji počinju 70-tih pa sve do 2000. godine.

Mada "mnogo od toga što vidite u tim pričama nije istina", rekao je on u San Diegu obraćajući se svojim pristalicama, "u isto vrijeme moram reći...gdje ima dima ima i vatre".

"Da, ponašao sam se loše ponekad. Istina je da sam napravio neke stvari koje nisu bile dobre, a za koje sam mislio da su igra", rekao je Schwarzenegger. "Sada vidim da sam uvrijedio ljude i onima koje sam uvrijedio želim reći da mi je duboko žao i da se ispričavama", rekao je.

Schwarzenegger je obećao da će biti "šampion žena" ukoliko bude izabran za guvernera Kalifornije.

Njegovo priznanje da je seksualno maltretirao žene došlo je nakon upornog nijekanja bilo kakvog neprihvatljivog ponašanja iz njegova tabora, koji je tvrdio da se radi o nastojanju Schwarzeneggerovih političkih protivnika da ga izbace iz utrke za guvernera.

Tri od žena koje navodi LA Times rekle su da ih je Schwarzenegger uhvatio za grudi, četvrta da je posegnuo ispod njezine suknje i zgrabio je za stražnjicu. Peta je navela kako je Schwarzenegger u dizalu pokušao skinuti njezin kupaći kostim, a šesta da ju je povukao na svoje krilo i ponudio seksualne usluge.

Najnovije istraživanje javnoga mišljenja LA Timesa pokazalo je snažan rast popularnosti Schwarzeneggera koji ima potporu 40 posto vjerojatnih glasača. Demokratski kandidat Cruz Bustamante je na drugom mjestu s 32 posto potpore.

Prethodno će se održati referendum o smjenjivanju aktualnog guvernera Greyja Davisa. Istraživanje pokazuje da je to spremno učiniti 56 posto birača.

Sve veći izgledi Schwarzeneggera da postane novi guverner Kalifornije nakon otkrića u LA Timesu i njegovog vlastitog priznanja nedoličnog ponašanja potaknut će njegove protivnike da to pitanje iskoriste u preostalih nekoliko dana kampanje nakon što su se ranije dugo ustručavali učiniti ga predizbornom temom.

Pročitajte više