Severina podržala trans osobe: Zadnjih par mjeseci sam završila s muškim rodom...

Screenshot: Instagram

SEVERINA se priključila kampanji udruge kolekTIRV, čiji je cilj informiranje i osvještavanje javnosti o izazovima s kojima se transrodne osobe susreću u društvu. Snimila je video s trans ženom Dijanom u kojem su se našalile.

"Ja sam ti odlučila... Znači, u ovo jedno zadnjih par mjeseci da sam potpuno završila s muškim rodom", priča Severina. "Čuj... I ja se trudim. Ali s vlastitim", odgovorila joj je Diana uz smijeh pa poručila gledateljima:

"Ja sam kao ti u mnogim stvarima. Ali na mene, kao trans osobu, gledaju drugačije nego na tebe OK, osim možda na Severinu."

Severina: Prvo su došli...

"Znate li da transrodne osobe nemaju pravo na punu zdravstvenu skrb i da terapiju i zahvate koji su im potrebni često moraju plaćati? Znate li da (pre)često dobiju odbijenice u potrazi za poslom? Znate li da transrodne osobe nisu jednake u našem društvu?" napisala je Seve u opisu.

Za kraj je dodala i poznatu pjesmu Prvo su došli koja se pripisuje Martinu Niemölleru (u kojoj se osuđuje šutnja njemačkih intelektualaca u vrijeme uspona nacista).

"Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio,
jer nisam bio komunist.

Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio,
jer nisam bio Židov.

Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio,
jer nisam bio sindikalist.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio,
jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni…" 

Pročitajte više