Šire se snimke slovenske predstavnice na Eurosongu. Jasno je i zašto

Screenshot: TikTok

TWITTEROM se šire slike i snimke slovenske predstavnice na Eurosongu Raiven. Ona je na TikToku objavila video sa snimanja na kojem pozira u toplesu dok joj plesačice rukama prekrivaju grudi i ližu je po vratu.

@raivenmusic Vote for #9 🖤 #teamslayen #raiven #eurovision2024 #veronika #slayvenia #esc2024 ♬ original sound - raiven

"Želim biti njezina plesačica kad narastem", "Majko mila", "Mislim da sam gej", pišu tviteraši. Slovenska mezzosopranistica pravog imena Sara Briški Cirman nastupila je i na ovogodišnjoj Dori.

Oduševila je publiku, privukavši pažnju i svojom prozirnom kreacijom. Na pozornici Dore izvela je dvije pjesme - premijerno je otpjevala novu pjesmu Ofelija te Veroniku, kojom predstavlja Sloveniju na ovogodišnjem Eurosongu.

Pjesma inspirirana legendom o Veroniki Desinićkoj

Pjesma je inspirirana tragičnom ljubavnom pričom o Veroniki Desinićkoj i grofu Fridriku Celjskom, što je najpoznatija legenda Velikog Tabora. Naime, Fridrik Celjski se zaljubio u siromašnu Veroniku koja je živjela u mjestu Desinić nedaleko Velikog Tabora i u tajnosti se s njome vjenčao, ali brak nije naišao na odobrenje njegovog oca koji je vlastitog sina zatvorio u kulu, a Veroniku naredio ubiti pod optužbom da je vještica.

Autor pjesme je, uz Raiven, frontmen benda Joker Out, Bojan Cvjetičanin, koji je prošle godine sa svojim sastavom predstavljao Sloveniju na natjecanju. Uz pjesmu je predstavljen i spot, a sudeći prema komentarima, slušatelji su oduševljeni. Pjesmu će otpjevati na slovenskom jeziku.

Ovo će joj biti prvi nastup na Eurosongu na koji odlazi odlukom žirija i to nakon što se nekoliko puta natjecala na slovenskom izboru EMA. Prvi put je nastupila s pjesmom Črno Bel 2016. godine kada je završila na drugom mjestu, dok je iduće godine s pjesmom Zažarim bila treća. Na natjecanje se vratila 2019. s pjesmom Kaos, ali ponovno je završila na drugom mjestu.

Pročitajte više