Šišanje je naplaćivao 6000 kuna, šišao je i Lady Di, a onda ga je pandemija uništila

Foto: Profimedia

NAJPOZNATIJI britanski frizer Nicky Clarke zatvorio je svoj vodeći londonski salon Mayfair, i to nakon više od 30 godina, a za zatvaranje prije svega krivi pandemiju koronavirusa.

Slavni frizer, među čijim klijentima su bili i princeza Diana, vojvotkinja od Yorka, Margaret Thatcher, Elizabeth Taylor i David Bowie, morao je otpustiti svoje osoblje i u ponedjeljak im je priopćio da "s velikim žaljenjem" odmah mora zatvoriti salon.

"Ovaj prestižni salon je u Mayfairu više od 30 godina i bio je velik dio naših života, osobno i profesionalno. Međutim, posljednje dvije godine bile su najteže koje smo doživjeli, s dugoročnim zatvaranjima zbog covida, rastućim cijenama i režijskim troškovima zbog kojih salon više nije ekonomski održiv", rekao je za Daily Mail Clarke, za čije se poslovno carstvo prije pandemije govorilo da vrijedi 60 milijuna funti.

"Ovu odluku nije bilo lako donijeti, proveli smo mjesece istražujući alternativna rješenja kako bismo održali salon, ali nažalost nismo uspjeli. Osoblje će biti u cijelosti plaćeno i sve naše obveze prema njemu ispunjene. Nevjerojatno smo zahvalni na predanosti i vrijednom radu svakog pojedinog člana našeg tima", dodao je slavni frizer.

Nekoć je šišanje naplaćivao gotovo 6000 kuna

Šišanje kod Clarkea, koji je nekoć osigurao ruke na milijun funti, koštalo je 650 funti (oko 5900 kuna). Jednom prilikom L'Oreal ga je naručio da stilizira kosu filmske zvijezde Isabelle Rossellini.

"Napravio sam tri feniranja za 12.000 funti", pohvalio se nakon toga. Osnovao je posao s dugogodišnjom djevojkom Lesley Clarke zahvaljujući zajmu od 20 tisuća funti. No par, koji ima dvoje odrasle djece, razišao se nakon što je Nicky imao aferu sa Susie Bick, manekenkom Vivienne Westwood.

Kasnije se oženio modnom dizajnericom Kelly Simpkin, s kojom ima dvoje male djece. Ipak, Lesley i Nicky nisu se razišli i kao poslovni partneri, ostali su zajedno u tom pogledu.

"Srce mi se slama zbog ovoga. To je nešto što nikad nisam mislila da će se dogoditi, ali pandemija nas je uništila. Nedostatak posjetitelja u Mayfairu, najamnine, cijene, nije bilo više putovanja, a mi smo imali puno međunarodnih klijenata. Također, kako Mayfair više nije stambeno naselje, nismo se mogli osloniti ni na usputne klijente. Bila je to zajednička odluka, stvarno sam tužna", kazala je Lesley za Daily Mail.

Pročitajte više