Slavni reper kritizirao Grammyje jer ima 16 nominacija, ali ga nikad nije osvojio

Foto: EPA

Slavni reper Snoop Dogg prozvao je Grammyje zbog toga što nikad nije osvojio nagradu.

Snoop je jedan od četiri repera koji su bili nominirani za najmanje 10 Grammyja, ali nikad nisu osvojili nagradu. Uz njega, koji ima 16 nominacija, to su još Travis Scott (10), Busta Rhymes (12), Nicki Minaj (12) i Doggfather (16). No, kako Grammyji nisu odali počast 52-godišnjem reperu za njegovu legendarnu karijeru, on ih je odlučio prozvati na društvenim mrežama.

Reper je u ponedjeljak na Instagramu podijelio sliku članka Business Insidera koji ga je smjestio među najbolje umjetnike koji nikad nisu osvojili slavnu glazbenu nagradu i tako im praktički bez riječi uputio kritiku.

Kritiku im je uputio i Jay-Z

Snoop Doggova objava stigla je samo nekoliko sati nakon što je Jay-Z prozvao Grammyje nakon što je preuzeo svoju nagradu Dr. Dre Global Impact za doprinos glazbenoj industriji. Reper je prozvao organizatore Grammyja i žiri što njegova supruga Beyonce nikad nije osvojila priznanje za album godine.

Nekoliko trenutaka nakon toga nagradu za album godine dobila je Taylor Swift. Mnoge je gledatelje to podsjetilo na govor Kanyea Westa 2009. na dodjeli nagrada MTV VMA, kada je reper uzeo mikrofon mladoj Swift, koja je tad osvojila nagradu za najbolji spot, i poručio da je "Beyonce zaslužila tu nagradu".

"Ne želim osramotiti ovu mladu damu, ali ona ima više Grammyja od svih, a nikad nije osvojila album godine. Neki od vas će večeras otići kući i osjećati se kao da su pokradeni. Neki od vas bi i mogli biti pokradeni. Neki od vas ne pripadaju ovoj kategoriji. Kad sam nervozan, govorim istinu", rekao je Jay-Z.

Pročitajte više