Splitski festival: Jelena Rozga osvojila publiku pjesmom "Razmažena", žiri odabrao klapu Cambi Split

JELENA ROZGA pobjednica je 51. Splitskog festivala s pjesmom "Razmažena". Novi hit iz radionice obitelji Huljić osvojio je prvu nagradu splitske publike "Zlatno jedro", a već mu predviđaju jednako velik uspjeh kao i "Bižuteriji" koju je Rozga izvela na prošlogodišnjem festivalu. Jelena je pjesmu otpjevala u ružičastoj pripijenoj haljinici te je publiku očarala stasom i glasom.

Zagrebački tenor osvojio splitski žiri

Drugu nagradu publike dobila je klapa Cambi s pjesmom "Od zipke do križa", a treća je pripala mladom pjevaču Marku Pecotiću Peci koji je na ovogodišnjem festivalu nastupio s pjesmom "Ankora". Pjesme koje je odabrao stručni žiri, ove su se godine prilično razlikovale od miljenika publike. Prva je nagrada "Zlatni valovi" pripala Klapi Cambi Split za pjesmu "Ultima partenca". "Srebrne valove" dobio je mladi zagrebački tenor Tvrtko Stipić koji je na Prokurativama otpjevao "Na Marjanu jubav". Stručni žiri dodijelio je nagradu "Brončani valovi" Tediju Spalatu koji je na ovogodišnjem festivalu nastupio s pjesmom znakovitog naziva "Fali more drž se kraja".

Grdović imao jedan od boljih nastupa, Jole došao s masnicom na oku

Mladen Grdović koji je večeras imao jedan od svojih najboljih i najemotivnijih nastupa, jer nastupio je potpuno trijezan, dobio je nagradu za "najbolju dalmatinsku pismu" za pjesmu "Dalmacijo ime si mi dala". Jole koji se na pozornici pojavio s nekoliko atraktivnih plesačica, masnicom na oku i otiscima ruža po licu, osvojio je nagradu za najbolji scenski nastup s pjesmom "Ona". Kao što je već prije najavljeno, nagrada za izuzetan doprinos hrvatskoj glazbi pripala je Marijanu Banu koji je na ovogodišnjem festivalu nastupio s Diktatorima, a otpjevao je pjesmu "Dok galebovi vrebaju".

Pročitajte više