Sportech nabildao VW Golf na 340 KS

ZA SVE one koje Golf u R32 izvedbi ne može zadovoljiti rješenje nudi Sportech, tuner s juga Afrike.

Tvrtka sa sjedištem u Johannesburgu obogatila je ponudu novim modelom zasnovanim na osnovi Golfa GTI pokretanog 2.0 TFSI motorom. Chad Wentzel iz Sportecha ne skriva oduševljenje novim kojeg najavljuje kao najsnažnijeg u konkurenciji svih "petica". Pritom očito zaboravlja na neke domaće tunere koji su uz pokoju turbinu uspjeli podići snagu i na dvostruko višu razinu.

No, u svakom slučaju Startechov se Golf definitivno ima čime pohvaliti. Osim više no brojne konjice ispod lima koja broji 250 kW/340 KS, ovaj se model distancira unikatnim vanjskim izgledom, kao i obiljem opreme.

Okosnica je Rockford Fosgate multimedija koja broji ukupno 1.800 W, a prati ju Phase Linear touch-screen zaslon s dijagonalom promjera 17,8 cm. U stražnje stranice naslona za glavu ugrađeni su zasloni putem kojih putnici straga mogu uživati u projekciji filmskog zapisa. Valja reći da je Golf opremljen na dodatnim zaslonom u prtljažniku, postavljenim odmah uz moćnu bas jedinicu. U cijenu je uključena i Internet veza, kao i da HP-ova prijenosna računala.

M.N.

Pročitajte više