Stil osamdesetih ponovno na ulicama

AKO imate osjećaj deja vu-a kada prolazite pokraj izloga u kojima su kolekcije odjeće za sljedeću sezonu, onda imate dovoljno godina i možete se prisjetiti 1980-te, kada se takva odjeća prvi put pojavila.

Uske majice u žarkim bojama, te hlače mrkva kroja ono su što danas ponovno možete vidjeti na lutkama i vješalicama iza stakala butika. Danas je potpuno jedna nova generacija teenagera prihvatila takav modni trend i spremna je nositi kombinacije koje bi većina tadašnjih trendsetera najradije zaboravila.

Već su dizajnerske kolekcije jesen - zima 2006/07 najavile ovaj trend, ali on se ove sezone s modnih pista spustio i na ulice. Dok su ga prošle sezone slijedili uglavnom elitni trendseteri i estradne zvijezde, ovu jesen "gimnastičarski" look viđat ćete na ulicama i u školama.

Madonna, začetnica mnogih stilova, općenito se smatra izumiteljicom mode osamdesetih. Metalizirana odjeća, tajice s čarapama u jarkoj boji ubrzo nakon što ih je odjenula na pozornici postali su općeprihvaćeni trend.

Koje su glavne značajke ovog stila?

Bitno je da se žarke i živahne boje nose u inače nespojivim kombinacijama npr. narančastu ćete odjenuti na ružičastu ili plavu. Hlače su uske, mrkva kroja i visokog struka, a majice bi trebale biti široke, puf rukava. Tajice su nezaobilazni odjevni predmet, nose se samostalno ili ispod haljina.

Mlade trendseterice su se i frizurama vratile u osamdesete. Frizura Debbie Harry iz tog razdoblja, jedna je od najčešćih kakve se traže u frizerskim salonima.

N.D.

Pročitajte više