Stiže obnovljeni Smart

U IŠČEKIVANJU novih modela stabilan položaj na tržištu Smartu bi trebali osigurati dosadašnji modeli u obnovljenom izdanju. Dorađeni motori i bogatija serijska oprema, uz jak imidž, trebali bi ga na tržištu održati još neko vrijeme.

Modelska godina 2003. donosi najviše novosti ispod poklopca motora. Gradske mališane City Coupe i Cabrio pokertati će 10 % snažniji agregati, što bi im trebalo osigurati i nešto bolje performanse.

Povećanjem obujma motora sa 599 ccm na 698 ccm dobivena 6 odnosno 7 KS veća snaga. Tako sada slabija izvedba razvija 50 KS (prije 44 KS), a jača 61 KS (prije 54 KS).

Motori su još čišći i sada udovoljavaku EU4 normi o kakvoći ispušnih plinova. Detaljno prerađen automatski mjenjač karakteriziraju optimizirani prijenosni omjeri i brži odziv na «kick down».

Posebna poslastica za «gradske šminkere» biti će BRABUS izvedba, koja uz atraktivniji izgled nudi i nešto bolje performanse. Naime, kako je snaga povećana na 55/74 kW/KS, maksimalna brzina je narasla na solidnih 150 km/h, a i ubrzanja su nešto bolja.

Druga novost je serijski ESP (Electronic Stability Programme) sustav, koji će zamijeniti dosadašnji Trust Plus i omogućiti vozilu suvereno ponašanja na cesti. ESP će dodatnim funkcijama kao što su Hill Start Assist (olakšava pokretanje na uzbrdici) i Brake Assist (pomoć pri kočenju) osjetno podići komfor vožnje.

Lista serijske i dodatne opreme proširena je zanimljivim pomagalima. Budući vlasnici će svog minijaturnog ljubimca moći opremiti električnim servo-uređajem, kožom presvučenom unutrašnjosti, trokrakim sportskim volanom, tempomatom i novim aluminijskim naplacima  promjera 15 inča.

Cijene za njemačko tržište su formirane, a kretati će se od 8.820 € za bazni model, pa sve do 20.550 € za Brabus izvedbu.

Pročitajte više