Sudska tužba: Beyonce ime parfema "ukrala" konkurentskoj kući

SAMO nekoliko dana nakon što je najavila dizajnerski debi i lansiranje svojeg prvog parfema, pjevačka senzacija Beyonce naišla je na probleme. Naime, konkurentska kuća Cotyju, pod čijim okriljem Beyonce izdaje svoj miris, uložila je tužbu ne bi li spriječila pjevačicu da ime odabrano za parfem, "Sasha Fierce", zaista i iskoristi. Iz Abercrombie & Fitcha, koji su na tržište lansirali parfem imena "Fierce", smatraju da bi kupci mogli biti zbunjeni očitom sličnošću imena mirisa, te će tužbom pokušati zabraniti prodaju Beyoncine mirisne tvorevine pod tim imenom.

Beyonce, koja je u novi posao uložila više od dvadeset milijuna dolara, još uvijek se nije očitovala službenim komentarom. Nekoliko dana prije nego što je ova vijest odjeknula svjetskim tabloidima, pjevačica je dala veliki intervju američkom Peopleu u kojem je objasnila iz kojih se pobuda odlučila proširiti svoj posao.

Diva koja je već bila zaštitno lice nekoliko svjetski poznatih mirisa, među kojima su i Armanijevi "Diamonds" te "True Star" Tommyja Hilfigera, svoj vlastiti brend lansirat će u proljeće 2010. godine, a kako kaže, na posao ju je potaknulo to što na tržištu gotovih parfema još uvijek nije našla miris koji bi je potpuno oduševio.

"Još nisam pronašla parfem koji me prikazuje kao ženu"

"Iako volim različite parfeme, još uvijek nisam pronašla onaj koji me zaista prikazuje kao ženu. Radeći s Cotyjem uspjela sam svoj idealni parfem pretvoriti u stvarnost. Kreirala sam zavodljiv i sofisticiran parfem koji je odraz moje unutarnje snage", objasnila je.

Tvrtka Coty također je lansirala parfeme Halle Berry, Sarah Jessice Paker, Kylie Minogue, Jennifer Lopez, Shanie Twain, Davida i Victorie Beckham, Gwen Stefani, Celine Dion i Mary Kate i Ashley Olsen.

Pročitajte više