Supruga francuskog predsjednika: Nismo tipičan par, među nama je razlika od 24 godine

Foto: EPA

SUPRUGA francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Brigitte dala je intervju za Le Monde te ispričala da je zaprepaštena negativnim komentarima na račun njihovog braka. 

68-godišnja Brigitte Macron kaže da je odavno već svjesna da njezin brak nije tipičan, ali da ne može vjerovati da postoji toliko agresije prema njima. 

"Francuzi bi, naravno, bili naklonjeniji mlađoj prvoj dami. Svjesna sam da nismo tipičan par, među nama je razlika od 24 godine i shvaćam kako to može iznenaditi ljude i da nas oni možda ne razumiju. No, s druge strane, ja ne mogu shvatiti toliku agresivnost", rekla je Brigitte. 

Embed from Getty Images

Često je uspoređuju s Mariom Antoinettom, govoreći da živi luksuznim životom te da nije u kontaktu s "običnim smrtnicima". 

"Stvarno ne znam što je u mom ponašanju dovelo do takvih usporedbi", kaže. 

Nije očekivala da će Emmanuel postati političar

Brigitte je otkrila da nije mogla ni sanjati da će Emmanuel postati političar. 

"Bila sam uvjerena da će Emmanuel raditi nešto u kulturi i za takav sam se život pripremila", rekla je. Umjesto toga, on je postao ministar financija u vladi Francoisa Hollandea, a onda je 2017. postao predsjednik Francuske. 

Macron se priprema za novu predsjedničku kampanju, a njegovu suprugu, koja je odrasla u obitelji buržuja i pohađala privatnu katoličku školu u Amiensu, na sjeveru Francuske, mnogi vide kao prednost da osvoji i desničarske glasače.

"Ljudi me svrstavaju u desničare samo zbog mog porijekla i obrazovanja. No, nitko ne zna što je prava istina", kaže Brigitte. 

Par se upoznao dok je Brigitte bila učiteljica u privatnoj školi gdje je Emmanuel bio učenik. Zbog njega je napustila prvog supruga, s kojim ima troje djece, te se 2007. udala za Macrona.

Pročitajte više