Sve Huljićeve zvijezde pjevaju na ovogodišnjem Splitskom festivalu

PROKURATIVE u Splitu i ove će godine 4. i 5. srpnja ugostiti brojne domaće izvođače, a direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš najavio je njegovo najbolje izdanje dosad. Medijima je posebno zanimljiva pjesma Huljićevog sina Ivana, koji je nedavno postao klavijaturist Magazina te im napisao pjesmu, a njegov novi glazbeni uradak na Splitskom će festivalu izvesti Doris Dragović, piše Slobodna Dalmacija. Obje večeri prenosit će Hrvatska televizija, a Mrduljaš ističe da turbofolka, barem dok se on bavi ovom glazbenom manifestacijom, na Prokurativama neće biti.

Davno izgubljeni sjaj Splitskog festivala, koji je u posljednjih nekoliko godina mijenjao direktore i programsku shemu, ove će godine pokušati vratiti Jelena Rozga, Danijela, grupa Magazin, Zorica Kondža, Giuliano, Alka Vuica, Marijan Ban, Gego i Picigin band, Jasna Zlokić i mnogi drugi. Iako za Splitski festival, prema pisanju Slobodne Dalmacije, ima interesa i izvan granica Hrvatske, ova manifestacija još nije dorasla dovođenju velikog broja "nehrvatskih" izvođača, pa će na Prokurativama od stranih pjevača nastupiti tek Makedonka Kaliopi te slovenska pjevačica Alenka Gotar, koja se predstavila i na Eurosongu.

Festival košta oko milijun i pol kuna

"U Makedoniji i Sloveniji se Splitski festival tretira kao jak hrvatski glazbeni brand. Tamošnjim je izvođačima čast nastupiti na ovom festivalu. Čak su nam i autori iz Srbije slali pjesme, ali nisu prošle na natječaju", ističe Mrduljaš, svjestan nezavidne situacije u kojoj se hrvatska glazba, a s njom i lakoglazbeni festivali, trenutačno nalaze. Poznati splitski autor medijima je otkrio i kako ovogodišnja manifestacija košta oko milijun i pol kuna, te kako će prije estradnjaka, u sklopu programa "Split u klapskoj pjesmi", na Prokurativama nastupiti najpoznatije hrvatske klape.

M.A.
Foto: Index

Pročitajte više