Svi su ludi za "jednorog-kavom": Pogledajte kako je možete i sami napraviti

Foto: Instagram

MOŽEMO biti gotovo sto posto sigurni da jednorozi nikad nisu šetali ovim planetom, no to nas neće spriječiti da maštamo o njima. Možda ih nikad nismo vidjeli uživo, ali imamo jasnu viziju kako bi trebala izgledati ta mistična bića.

Stoga nije nimalo čudno da su se jednorozi našli na brojnim prehrambenim artiklima, a svijet trenutno oduševljavaju kave s motivom malih konja s rogom. "Unicorn latte" je novi predmet želja ekipe s Instagrama koja je konstantno u potrazi za stvarima koje će super izgledati na njihovim fotkama.

I ne, nijedan jednorog nije stradao u procesu stvaranja ove kave. Za nju će vam biti potrebni đumbir, limun, kokosovo mlijeko, med te obojene alge koje mu daju tu živu plavu boju. Ukrase čine kurkuma i šipak u prahu te jestivo cvijeće i veganske mrvice za posipanje.

"Nazvali smo ovo piće Unicorn latte jer nam je recept omogućio da nađemo taj šaroliki i vibrantni dio sebe", rekli su kreatori ovog pića za Mashable.

Kako kažu alge u ovoj kavi pomažu u detoksikaciji epifize, žlijezde u mozgu, što dovodi do "mentalne jasnoće i pomaže vratiti živost cijelom tijelu".

Iako oni ne žele otkriti recept za ovu kavu, New York Times uspio je sastaviti svoj recept za koji tvrde da je maksimalno sličan originalu.

Sastojci:

1 ½ šalice sirovih indijskih oraščića, topljenih 4 sata
3 ½ šalice filtrirane vode
1 mahuna vanilije, ostrugana
50 grama hladno prešanog đumbira
50 ml soka od limuna
1 žlica ekstrakta Blue Majik spiruline
1 žlica korijena mace
3 datulje
Spirulina u prahu, kao ukras (po izboru)

Pomiješajte na visokoj brzini jednu do dvije minute dok ne dobijete glatku smjesu. Višak spremite u hladnjak za drugu kavu. Poslužite toplo ili rashlađeno. Ako je želite dodatno ukrasiti, pospite prahom spiruline. 

Pročitajte više