Svjedok obrane: Michael Jackson se sam ubio

ODVJETNICI doktora Conrada Murrayja, osumnjičenog da je nesavjesno liječio Michaela Jacksona i time uzrokovao njegovu smrt, dočekali su svoj trenutak. Izveli su pred sud svog krunskog stručnog svjedoka, doktora Paula Whitea. Taj je anesteziolog i stručnjak za propofol iznio zanimljivu pretpostavku, da je Michael Jackson sam kriv za svoju smrt. On tvrdi da je pokojni pjevač sam sebi dao injekciju propofola nakon što je prestalo djelovanje prve doze koju mu je dao Murray. Također smatra da je Jackson uzeo još jedan sedativ, lorazepam te je kombinacija tih lijekova imala "smrtonosne posljedice".

Jackson je sam uzeo još 25 miligrama propofola?

Doktor White je poroti pokazao mnogo tablica i simulacija koje je napravio kako bi podupro svoju teoriju. Također je izveo malu demonstraciju u sudnici te pokazao kako je propofol mogao ući u Jacksonove vene u tako maloj dozi koju je navodno Murray dao pokojnom pjevaču. Na pitanje obrane koliko je dugo mogao djelovati taj anestetik ako je Jackson dobio samo 15 miligrama, White je rekao: "Ako govorimo o učinku na središnji živčani sustav, maksimalno 10 do 15 minuta". On smatra da si je Michael nakon toga ubrizgao dodatnih 25 miligrama istog anestetika, nakon što je Murray izašao iz njegove sobe. Svoju teoriju temelji na nalazima urina i krvi dobivenih Jacksonovom autopsijom, na dokazima nađenim u njegovoj sobi te na razgovoru kojeg je Murray vodio s policijom.

"Ne može si dati injekciju ako spava"

Doduše, ranije je drugi stručni svjedok, doktor Steve Shafer dao izjavu koja proturječi izlaganju doktora Whitea. Shafer tvrdi da si Jackson nije nikako mogao dati injekciju jer je bio umoran i omamljen od brojnih lijekova koje je primio. "Ne može si dati injekciju ako spava", izjavio je Shafer na sudu prošlog tjedna. White i Shafer su zajedno radili 30 godina, no ipak imaju potpuno različito mišljenje o tome što se događalo te noći kada je umro Michael Jackson. Whiteovo izlaganje je navodno dovelo do promjena u rasporedu suđenja. Sudac izjavio kako se boji da suđenje ipak neće biti gotovo do kraja tjedna kako se predviđalo, jer su se članovi porote činili zbunjeni. Postoji mogućnost da će tužitelji ponovo zvati doktora Shafera kako bi odgovorili Whiteovo izlaganje.

Pročitajte više