Svjetski uspjeh hrvatskih kreativaca

HRVATSKI kreativni i produkcijski studio Svjetionik dizajn ubilježio je velik uspjeh na svjetskoj showbiz sceni pobjedom na natječaju u kojem su sudjelovale najveće američke kompanije. Naime, špica koju je izradio Svjetionik dizajn izabrana je za novu špicu američke filmske produkcijske kuće MTV Films, koja je dio Paramount grupe.

Svjetionik dizajn d.o.o. (Lighthouse) je kreativni i produkcijski studio osnovan 2001. godine u Zagrebu, a njihova osnovna djelatnost je cjelovitih kreativnih rješenja, od koncepta do realizacije, na području računalne (3D) animacije, snimanih produkcija, kao i specijalnih filmskih tehnika (specijalnih efekata, postprodukcije), što u  suradnji s partnerskom tvrkom Indigo audio d.o.o., uključuje i usluge glazbene i tonske produkcije.

Špica je premijerno prikazana 14. siječnja 2005. u  filmu Coach Carter sa Samuelom L. Jacksonom u glavnoj ulozi, koji  je već za prvog vikenda zasjeo na prvo mjesto najgledanijih filmova u SAD-u,  zaradivši u samo četiri dana čak 23,6 mil  $.

Radovi kreativnog tima  Svjetionik dizajna najavljivat će sve filmove MTV Filmsa, kao i kanadske produkcijske kuće Brightlight Pictures Inc., a u ovoj godini i nekoliko  hitova  u kojima glavne uloge igraju zvijezde poput oskarovke Charlize Theron, Adama Sandlera, Chrisa Rocka, Burta Reynoldsa, Kristanne Loken i Bena Kingsleya.

Svjetionik dizajn dokazuje da Hrvatska ima mlade kreativne snage koje su u stanju boriti se  vlastitom kreativnošću i idejama, protiv financijski neusporedivo jače konkurencije.

Čestitamo!

Pročitajte više