Tjednih Top 5: Holivudske zvijezde koje zaslužuju comeback

U "IRON MAN 2 tjednu", kino dvorane diljem svijeta pokorila su dva odlična povratnika, Robert Downey Jr. i Mickey Rourke koji su se pridružili cijelom nizu zvijezda koje su u proteklih nekoliko godina doživjele "veliki comeback". Trend velikih povrataka već je neko vrijeme na snazi i do sada je urodio nekim zanimljivim povratcima kako na male, tako i na velike ekrane (Neil Patrick Harris, Alec Baldwin, Sylvester Stallone, Chevy Chase, Josh Brolin, pa donekle i Jeff Bridges, koji redovito odličan, ali ne uvijek i prepoznat).

1. Chuck Norris

Neki bi mogli reći "Chuck Norris nikada nije ni otišao" ili izbaciti jednu od brojnih, sada već ofucanih fora na račun njegovih nadljudskih sposobnosti, ali činjenica je da se Chuck Norris unatoč Internet slavi nikada nije stvarno vratio. "Walker" je bio klasična tranzicija na male ekrane koja je skončana njegovim oproštajnim pismom, a Norris se od ukinuća serije pojavio jedino u filmu "The Cutter" i to prije točno pet godina. Akcijski kolega Jean Claude Van Damme učinio je odličan potez snimivši iznenađujuće kvalitetni "JCVD" (i upropastio priliku nizom bezvezarija koje su uslijedile), a bilo bi jednostavno genijalno vidjeti starog psa u još barem jednom akcijskom filmu jer nepravedno je zanemaren u comback festu Sylvestera Stallonea "The Expendables". Doduše, teško je zamisliti da sa 70 godina iza sebe, Norris u filmu lomi bilo što drugo osim vlastitog kuka, ali Clint Eastwood je dokazao da godine ne znače ništa ako ste opak igrač.

Vrijedi spomenuti: Jean Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren

2. Sigourney Weaver

Kraljica znanstvene fantastike, opaka Ellen Ripley, nekada je spadala u krug glumica koje su filmove mogle nositi na vlastitim leđima, ali vremenom je gurnuta u drugi plan iako nikada nije spala na pojavljivanje u projektima loše kvalitete koji bi nagrdili njen načelno kvalitetan opus. Zahvaljujući "Avataru" čini se da se i interes za Weaverovom ponovno probudio pa ove i iduće godine očekujemo nekoliko obećavajućih projekata među kojima valja istaknuti "You Again" u kojem će se pojaviti uz povratnice Betty White i Jamie Lee Curtis, SF komediju "Paul" (novi scenaristički potez britanskog dvojca Pegg/Frost koji, uzgred rečeno, obećava), misteriozni nastavak "Istjerivača duhova", a očekuje se i njen povratak "bad-ass" ulogama u filmu "Night Train" u kojem će utjeloviti policajku Mike Hoolihan.

Vrijedi spomenuti: Sean Young, Tom Selleck, David Hasselhoff, Christian Slater

3. Winona Ryder

Centralni lik kultnog klasika "Heathers" i nekad omiljena glumica Tima Burtona, vremenom je izgubila kompas i pretvorila se u vijest tabloida. Njen tobože veliki povratak 2006. urodio je jedino pojavljivanjem u hvaljenom "A Scanner Darkly" što ju ipak nije vratilo u "a-ligu" iz koje je vremenom potpuno nestala. Krenuo je niz manje popularnih filmova, a kada vam se u filmografiji počnu pojavljivati televizijske produkcije, postaje jasno da karijera ne ide dobrim putem. Ipak, ova i iduća godina mogle bi postati prekretnica za Winonu koja je izabrala dvije jake uloge. Prva je u novom filmu Darrena Aronofskog (Pi, Rekvijem za san, Hrvač) "Black Swan" koji je zaslužan i za veliki povratak Mickeya Rourkea, a drugi je komedija "Cheaters" Rona Howarda.

Vrijedi spomenuti: Ralph Macchio, Val Kilmer, Steve Martin

4. Michael Keaton

Kada vam Quentin Tarantino da šansu, bolje je da je i iskoristite. John Travolta svoju je priliku iskoristio i vremenom uništio, Samuel L. Jackson prepoznao je jedinstvenu priliku i muze ju kao nitko u povijesti filma, David Carradine trebao se ugledati na Travoltu, a ne na Michaela Hutchensa, a Pam Grier, Robert Forster i Michael Keaton završili su u odličnom Tarantinovom filmu koji iz nekog razloga nije stvorio ni jednu zvijezdu. Bio je odličan kao Batman, bio je Bubimir, imao pauzu, pojavio se u "Jackie Brown" i ponovno nestao pod masom očajnih filmova. Veliki povratak započinje davanjem glasa u zagarantiranom kino hitu "Priča o igračkama 3", a očekujemo ga i u obećavajućoj komediji Adama McKaya "The Other Guys" gdje će se pojaviti uz velik broj poznatih i manje poznatih faca kao što su Samuel L. Jackson, Will Ferrell, Eva Mendes, Mark Wahlberg i Dwayne Johnson. Uloga nije velika, ali i to je (novi) početak.

Vrijedi spomenuti: Eric Roberts, Jamie Lee Curtis, Wesley Snipes, Tim Roth

5. Kevin Costner

Ovdje je riječ o posebnom slučaju. Naime, kada imate velik broj prilika kao Kevin Costner i unatoč svemu zabrljate karijeru u tolikoj mjeri da to možemo nazvati katastrofom epskih razmjera, šanse za vaš povratak male su ili nikakve. Ipak, nakon što je Hollywood koštao stotine milijuna nepovratno izgubljenih dolara i "skrivio" očajne bljuvotine kao što su "Poštar" ili "Poruka u boci", Costner se nakon niza promašaja pojavio u sasvim solidnom "Mr. Brooksu", imao je kvalitetnu izvedbu u ispodprosječnom "Swing Voteu", a i najnoviji "The Company Men" naišao je na dobre kritike. Možda je došlo vrijeme da se ovom ljubimcu mama i baka dade još jedna šansa jer ako ništa drugo, nakon njegovog odlaska kao da nam nedostaje pravih, megalomanskih, pretencioznih, većih od života, Michael Cimino flopova kakve nam može priuštiti samo "Kralj neumjerenosti", holivudski Titanik, crna rupa, Chuck Norris promašenih investicija, čovjek u čijim bi rukama i "Avatar" gubio novac. Jedan i jedini - Kevin Costner.

Vrijedi spomenuti: Judd Nelson, Eddie Murphy, Dan Aykroyd, Ray Liotta

Bonus comeback: Betty White

Na ovim prostorima Betty White sjećaju se samo zaljubljenici u "Zlatne godine", a takvih nije mnogo. Ipak, ova televizijska zvijezda u Americi doživljava novi procvat zahvaljujući Facebook kampanji koja je rezultirala njenim vođenjem pretposljednje epizode 35.sezone Saturday Night Livea. Kampanja je urodila plodom jer Betty White zaslužna je za jednu od najboljih epizoda posljednjih godina. Uz ponovno okupljene starije članice SNL obitelji (Tina Fey, Amy Poehler, Rachel Dratch, Ana Gasteyer, Maya Rudolph i Molly Shannon) i Jay-Z-a, omiljena američka TV baka nametnula se kao pun pogodak o čemu dovoljno govori i genijalna video čestitka za Majčin dan.

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Pročitajte više