Tony prijatelju Toši posvetio ukradenu pjesmu?

DOK je Tony Cetinski putovao u Makedoniju na sprovod prijatelja i suradnika Toše Proeskog, njegovi kolege u Zagrebu su na komemoraciji plakali na stihove pjesme koju je rovinjski pjevač, potaknut tragedijom, napisao, a potom je dao medijima za objavu. Ovih se dana u medijima oglasio izvjesni Stjepan Crnjak, koji tvrdi da mu je Tony ukrao pjesmu, dok Ivana Nobilo, Tonyjeva supruga i menadžerica, kaže kako je riječ o "nemoralnom čovjeku upitnog psihičkog zdravlja".

"Osjetio sam da je pjesma vrijedna uglazbljenja pa sam je poslao Cetinskom, a on je to zloupotrijebio. Možda u prvi mah nesvjesno, jer mu je zatrebala na oproštaju dragog prijatelja, pa i nije bilo nužno da kaže tko je autor pjesme. Međutim, kad sam nakon dva dana u novinama vidio bitno izmijenjen tekst bio sam neugodno iznenađen. Našao sam se s njim na kavi i on je rekao da će objaviti tko je autor pjesme", tvrdi Stjepan Crnjak, vlasnik fotografskog studija koji u slobodno vrijeme piše pjesme.

"Vrijeme je prolazilo, a on to nije uradio. Više mi se ne javlja na pozive, a njegova supruga Ivana uputila mi je vrlo ružnu, uvredljivu poruku. Na telefon mi se javila njegova majka i rekla da će me potpisati kao koautora. Koautora, a pjesma je moja!", rekao je Crnjak za tjednik Arenu.

Ivana Nobilo Cetinski, pak, ima potpuno drugačiju priču - priznaje da je pjesma isprva zabunom plasirana kao samostalni rad njezinog supruga, no Crnjak ispravkom, prema njenim riječima, nije bio zadovoljan. "Pitavši ga kako mogu to ispraviti, rekao je 'novcima' i to da mu 'dam toliko novaca da se on totalno povuče iz koautorstva' (što god to značilo). Sastala sam se s njim nekoliko puta, ali on je stalno izbjegavao odgovor koliko novaca bi izliječilo njegov povrijeđeni ego. Na kraju priče, on je počeo s ucjenama da će novinarima reći da mu je pjesma ukradena i slične svinjarije, ako mu ne platimo nerazuman iznos. To maltretiranje traje već tjednima", kaže Tonyjeva supruga.

"Prestrašna je spoznaja da se netko može baviti ucjenama i željeti steći „slavu“ na mrtvom čovjeku. Mislim da vam ne moram reći koliko je ta priča potresla Tonyja i to u trenutku koji je sam po sebi za njega bio vrlo težak, obzirom da je izgubio prijatelja i kolegu. Ova pjesma je nastala kao oproštajno obraćanje Toši, bez intencije komercijalnog iskorištavanja, te mi je deplasirano uopće reći da je Tony u ovoj priči žrtva jednog nemoralnog čovjeka upitnog psihičkog zdravlja", tvrdi Ivana Nobilo Cetinski.

Spornu pjesmu možete pročitati ovdje.

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više