U 57. godini preminuo basist poznatog britanskog benda Pulp

Foto: Profimedia

GLAZBENIK i basist britanskog benda Pulp, Steve Mackey, preminuo je u dobi od 56 godina. Vijest je potvrdila njegova supruga Katie Grand, koja je istaknula da je "shrvana i šokirana".

Bend se vrlo brzo oglasio putem svojih društvenih mreža. "Naš voljeni prijatelj i basist Steve Mackey preminuo je jutros. Naše su misli s njegovom obitelji i voljenima", napisali su u priopćenju, a uz to su objavili i sliku Mackeyja kako šeta kroz prirodu.

"Ova Steveova fotografija datira iz vremena kada je Pulp bio na turneji u Južnoj Americi 2012. godine. Imali smo slobodan dan i Steve je predložio da se idemo penjati u Ande. Tako smo i napravili", piše u objavi šefildskog pop benda koji je vrhunac svoje popularnosti dosegao 90-ih godina.

"Shrvani smo i šokirani"

Uzrok smrti basista Mackeyja još nije poznat, a za sobom je ostavio sina Marleyja i suprugu Katie, koja se oglasila putem Instagrama.

"Nakon tri mjeseca u bolnici, boreći se svom snagom i odlučnošću, šokirani smo i shrvani što smo se oprostili od mog briljantnog, prelijepog supruga, Stevea Mackeyja. Steve je umro danas, to je gubitak koji je ostavio mene, njegovog sina Marleyja, roditelje Kath i Paula, sestru Michelle i mnoge prijatelje slomljenog srca", poručila je Katie.

Nije htio sudjelovati na turneji

Mackey je koncem prošle godine objavio da se ipak neće pridružiti Pulpu na njihovom ponovnom okupljanju i novoj turneji.

"Odlučio sam nastaviti s poslom kojim se bavim, glazbenim, filmskim i fotografskim projektima, i neću im se pridružiti na najavljenim nastupima. Želim Candy, Nicku, Marku i Jarvisu sve najbolje s nadolazećim nastupima u Ujedinjenom Kraljevstvu i također ogromno hvala Pulpovoj nevjerojatnoj bazi obožavatelja", poručio je u listopadu Steve.

Mackey je bio član benda od 1989. godine i ostao je s njima do 2002. godine, dakle s Pulpom je bio dok su bili na vrhuncu. Osim što je svirao, Mackey je radio i kao producent s grupama The Kills i Cornershop, a koautor je i više pjesama na debitantskom albumu Florence and The Machine iz 2009. godine.

Pročitajte više